Rôzne

VIDEO + FOTO: Revitalizácia Landererovho parku na Šafárikovom námestí je vo finálnej fáze

V parku na Šafárikovom námestí je rušno. Robotníci pilne pracujú na detskom ihrisku aj chodníkoch, po ktorých by sme sa mohli prejsť už v priebehu augusta.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO + FOTO: Revitalizácia Landererovho parku na Šafárikovom námestí je vo finálnej fáze
12
Galéria
Zdroj: TASR

Začiatkom júna spustilo Staré Mesto v parku na Šafárikovom námestí stavebné práce, vďaka ktorým budeme mať v centre mesta už čoskoro nový moderný park.

Práce finišujú

V priebehu júna a júla prebiehali v parku stavebné práce a záhradné úpravy, ktoré sa týkali výsadby a rozšírenia zelene, výstavby nového detského ihriska, budovania psieho výbehu aj osádzania nových lavičiek.

„Teší ma, že ďalší dôležitý verejný priestor v Bratislave dostane novú tvár. Šafárikovo námestie má veľký potenciál prepojiť Štúrovu ulicu, ktorá sa stala mestským bulvárom a vytvoriť tak priestor, ktorý bude atraktívnejší a otvorenejší pre verejnosť,“ povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Aktuálne prebieha výstavba detského ihriska, osádzanie lavičiek a budovanie chodníkov. Landererov park by mal byť dokončený a prístupný pre verejnosť v priebehu augusta.

Landererov park je v poradí druhým projektom OZ Dobré miesto, prostredníctvom ktorého chce spoločnosť HB Reavis prispieť na krajšie a kultúrnejšie prostredie v hlavnom meste.

Na projekte sa spoločne podieľajú mestská časť Staré Mesto, Občianske združenie (OZ) Dobré miesto založené Nadáciou HB Reavis a Hlavné mesto SR Bratislava. Projekt financuje Staré Mesto sumou 200-tisíc eur a rovnako HB Reavis pridáva ďalších 200-tisíc eur. Sumou 25-tisíc eur prispieva aj partner OZ Dobré miesto a partneri, ktorých získalo OZ v rámci fundraisingu.

Zdroj: Dnes24.sk
Revitalizácia Landererovho parku v Bratislave - finálna fáza
12
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM