Rôzne

VIDEO: Auto zablokovalo sanitku. Reakcia vodiča vás prekvapí

O situácie, kedy neskúsení šoféri blokujú sanitku ponáhľajúcu sa do nemocnice, na slovenských cestách nie je núdza. Podobná sa odohrala začiatkom roka v Dúbravke.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Auto zablokovalo sanitku. Reakcia vodiča vás prekvapí
Zdroj: YouTube.com

Blokovaním sanitky nielenže porušujete pravidlá cestnej premávky, nikdy tiež neviete, či pacient vo vozidle nebojuje o život.

Poslal ho do…

Začiatkom týždňa bolo uverejnené video, ktoré zachytáva nahnevaného vodiča sanitky, ako pošle šoféra auta, ktoré ho blokuje, do… Situáciu zachytil na kameru protiidúci vodič.

Keď sa sanitka blížila ku križovatke, jedno z áut ju zablokovalo. Reakcia vodiča sanitky na seba nenechala dlho čakať a z megafónu sa ozvalo: „Pál do p..e, k…t doje..ný!“

Či bola reakcia záchranára primeraná alebo nie, posúďte sami.

Čo na to dopravný analytik

Dopravný analytik Jozef Drahovský si myslí, že chybou je už chybné učenie v autoškole. „Keď vodič znemožní pokračovanie jazdy sanitke, je dôsledkom toho, že v autoškolách, ale aj pri doškolovacích akciách, sa učí, že počas platnosti červeného svetla na smafore sa nesmie vchádzať do križovatky. Tiež, že keď vidia alebo počujú vozidlo z právom prednostnej jazdy, majú vždy automaticky zastaviť vozidlo,“ vysvetľuje.

„Je to chybné učenie a chybné návyky. Je treba vodičov učiť, že v niktorých konkrétnych prípadoch sú povinný vojsť do križovatky aj na červenú, a že vozidlu s právom prednostnej jazdy treba umožniť pokračovať v jazde tak, že mu uhnú na takom mieste, kde je obiehanie možné a nezablokujú ho zastavením tam kde odbiehať sa nedá.“

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM