Alexandra Húsková Rôzne

Videli ste už túto električku? Oddnes jazdí po Bratislave vyzdobená umeleckými graffiti

Cez víkend sa vo vozovni Jurajov dvor v rámci Bratislava Street Art Festivalu stretli umelci, ktorí namaľovali na oba vozne električky typu T3 priam umelecké dielo. Na linke číslo 4 tak po našom meste oddnes jazdí umelecká električka. Ako sa vám páči?

Ilustračný obrázok k článku Videli ste už túto električku? Oddnes jazdí po Bratislave vyzdobená umeleckými graffiti
Zdroj: Dnes24.sk

Dopravný podnik Bratislava umožnil aj tento rok organizátorom festivalu Bratislava Street Art zrealizovať svoju fantáziu priamo na električku, ktorú maľovali vlani aj predvlani. Pod rukami skúsených umelcov sa vo vozovni postupne električka menila a získala tak nový, atraktívny vizuál.

Od 31.8. 2015 už pomaľovaná električka typu T3 jazdí v uliciach Bratislavy na linke číslo 4.

V rámci Bratislava Street Art Festivalu si organizátori aj tohto roku pozvali renomovaných umelcov z rôznych kútov sveta – či už z Austrálie, Singapuru a Rakúska. Nechýbalo ani zastúpenie slovenských graffiti umelcov.

Umelci pracovali na električke celý deň

V nedeľu prišli umelci do vozovne už o 8:30 a keďže vizuál bol náročný a dali si záležať na každom jednom detaile, práce skončili až za tmy.

Vedenie Dopravného podniku Bratislava umožnilo už pred rokmi realizovať tento druh umenia na električke, aby aj takouto formou upozornilo, že súčasné umenie netreba odcudzovať a mýliť si ho so sprejermi, ktorí znehodnocujú verejný majetok, uviedla Zuzana Vachová, hovorkyňa DPB.

Organizátori vyhlásili ešte pred samotným maľovaním električky súťaž o najzaujímavejší vizuál, ktorý vyhrala Mishe Lio. Posúďte sami ako sa umelcom podarilo dať električke novú, farebnejšiu tvár.

Prečítajte si aj:

Bratislavské električky sú najkrajšie! Rozhodli o tom čitatelia českého Metra

Po Bratislave už jazdí 19 nových električiek

V Múzeu dopravy otvorili dve nové výstavy. Ponúkajú históriu MHD a prehliadku svetových autobusov i električiek

Zdroj foto: DPB

Graffiti električka
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM