Nina Táborská Rôzne

Bratislavské električky sú najkrajšie! Rozhodli o tom čitatelia českého Metra

Nové električky, ktoré brázdia bratislavské ulice už zopár mesiacov, zabodovali u susedov. Čitatelia českého Metra mali minulý týždeň možnosť hlasovať za najkrajšie električky. Vyhrali to práve tie bratislavské. V súťaži našu metropolu reprezentovali Tatra K2S a ForCity Plus Škoda 30T.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavské električky sú najkrajšie! Rozhodli o tom čitatelia českého Metra
Zdroj: Dnes24.sk

Informuje o tom český spravodajca na svojej internetovej stránke. V ich ankete sa umiestnili bratislavské električky na prvom mieste s počtom hlasov 4272. Za nimi nasledovali Liberecké električky s 4132 hlasmi a na treťom mieste skončili električky z Olomouca.

Vyrobené špeciálne pre Bratislavu

Obojsmerné päťčlánkové električky ForCity Plus majú maximálnu obsaditeľnosť 356 cestujúcich. Nové električky poskytujú predovšetkým komfortné cestovanie, sú kompletne vybavené klimatizáciou, disponujú kamerovým systémom so šiestimi vnútornými aj vonkajšími kamerami a so špeciálnym zariadením pre hlasovú komunikáciu medzi nevidiacimi cestujúcimi a vodičom.

Električky sú rovnako vybavené výklopovou plošinou pre ľudí so zníženou pohyblivosťou a takmer celá električka je koncipovaná ako nízkopodlažná. Ide o vozidlo zostrojené špeciálne pre Dopravný podnik Bratislava.

Nové obojsmerné vozidlá by mali obsluhovať novú trať do Petržalky. Pri jej prvej skúšobnej jazde na námestí Ľ. Štúra prezradil pre Bratislava24.sk generálny riaditeľ Škoda Transportation Josef Bernard, že ide o najkrajšiu električku, ktorú v podniku vyrobili. „Za všetkých v podniku Škoda Transportation môžem povedať, že toto je najkrajšia električka, ktorú sme doposiaľ vyrobili a som presvedčený, že veľmi doplní atraktivitu slovenskej metropoly,“ uviedol Josef Bernard.

Zmluvu na dodávku pätnástich obojsmerných električiek ForCity Plus pre Bratislavu, v celkovej hodnote 39 miliónov eur, podpísal Dopravný podnik Bratislava so Škoda Transpotation ešte 18. júla 2013.

A ako sa páčia nové električky vám?

Bratislavské električky sú najkrajšie! Rozhodli o tom čitatelia českého Metra
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM