Nina Táborská Správy

Videli ste už "komunálne peklo"? Možno ste okolo neho chodili aj vy

Bohužiaľ, aj takéto miesta skrýva naša Bratislava. Uplynulý víkend sa Zelená hliadka vrhla na ojedinelú čiernu skládku, ktorá sa celá skladala z komunálneho odpadu. Vidieť ste ju mohli pri jazde autobusom po Kazanskej ulici. Dokedy sa budeme spoliehať na dobrovoľníkov?

Ilustračný obrázok k článku Videli ste už "komunálne peklo"? Možno ste okolo neho chodili aj vy
Zdroj: Dnes24.sk

Zelená hliadka predstavuje združenie aktívnych občanov, bojovníkov s odpadom, ktoré sa venuje témam čiernych skládok či odpadového hospodárstva, poukazovaniu na bariéry v hlavnom meste prostredníctvom iniciatívy Zelený asfalt, vizuálnemu smogu, teda prehlcovaniu mesta reklamou či parkovaniu na chodníkoch.

Jedna z čiernych skládok, do ktorej sa dobrovoľníci pustili uplynulý víkend bola doslova hotovým „komunálnym peklom“. Vyzbierali tu 16 kubíkov odpadu, ktorý päť hodín pracne triedili.

Podľa Matúša Čupku, zakladateľa Zelenej hliadky, je na fotografii len 60 percent toho, čo v skutočnosti vyzbierali.

Túto skládku hneď za plotom rodinného domu bolo možné denne pozorovať pri jazde autobusom po Kazanskej ulici. „Po dnešnom dni je to zeleň ako každá iná,“ uviedol Čupka.

Zelená hliadka oslávila len pred časom svoj štvrtý rok. Prečítajte si viac o združení, o čistote v meste, postoji obyvateľov, ale i magistrátu a mestských častí, v rozhovore s Matúšom Čupkom: Mali by si dať trošku prísnejšie okuliare na oči a začať vnímať mesto ako svoju vlastnú izbu

Zdroj: Zelená hliadka.

"Komunálne peklo"
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM