Správy Samospráva

Vianočný smrek krášli Hviezdoslavovo námestie: Vieme, kedy sa ROZŽIARI

V Starom Meste osadili vianočný stromček a chystajú už aj stánky na vianočné trhy.

Ilustračný obrázok k článku Vianočný smrek krášli Hviezdoslavovo námestie: Vieme, kedy sa ROZŽIARI
Zdroj: Bratislava - Staré Mesto

Na Hviezdoslavovom námestí v Starom Meste osadili v stredu vianočný stromček. Je ním 14-metrový smrek pichľavý, ľudovo nazývaný ‚strieborná jedlička‘, ktorý pochádza z Nového Mesta. Uviedol to staromestský miestny úrad.

Vianočné trhy

Mestská časť bude zároveň v daný deň otvárať aj tohtoročné vianočné trhy, ktoré sa na Hviezdoslavovo námestie vrátia po dvojročnej pandemickej pauze. Dohodnutých má 29 predajcov, ďalšie dva stánky budú mať charitatívne organizácie. Chýbať nebude ani tradičný adventný veniec, ktorého sviece budú rozsvecovať počas predvianočných týždňov.

Rozsvietenie stromčeka je naplánované na 25. novembra.

Mestská časť bude mať tento rok opäť len jeden vianočný stromček. Minulý rok, keď plánované vianočné trhy pre pandemickú situáciu zrušila, osadila druhý vianočný strom aj na Rázusovom nábreží. „Na Rázusovom nábreží tento rok stromček nebude z dôvodu slávnostného odhalenia a sprístupnenia protokolárneho miesta Hrob neznámeho vojaka,“ pripomenula samospráva.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

NA HVIEZDKU JE O STROM VIAC 🎄🎁 Oddnes námestiu dominuje krásny a voňavý vianočný strom - takmer 14 metrov vysoký smrek...

Posted by Staré Mesto - srdce Bratislavy on Wednesday, November 16, 2022
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM