Rôzne Správy

Akčný 17. november v Bratislave: Chystajú sa PROTESTY aj koncerty, doprava bude OBMEDZENÁ

Štátna polícia bude situáciu v uliciach hlavného mesta monitorovať spoločne s mestskou políciou.

Ilustračný obrázok k článku Akčný 17. november v Bratislave: Chystajú sa PROTESTY aj koncerty, doprava bude OBMEDZENÁ
Zdroj: TASR

Polícia pripravuje bezpečnostné opatrenia v súvislosti s viacerými avizovanými štvrtkovými (17. 11.) verejnými zhromaždeniami v Bratislave. Vodiči pre ne musia počítať s možnými obmedzeniami v doprave v širšom centre hlavného mesta. Informoval o tom bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

V meste bude husto

Policajti budú dopravno-bezpečnostnú situáciu na území Bratislavy priebežne monitorovať a v prípade vzniku možných komplikácii ju budú usmerňovať,“ priblížil Szeiff.

Pokiaľ to je možné, vodiči sa majú vyhnúť najmä Hodžovmu námestiu, Kamennému námestiu, Špitálskej ulici, Štúrovej ulici a Šafárikovmu námestiu v centre Bratislavy.

Bez zbraní a pyrotechniky

Polícia požiadala ľudí, ktorí sa zhromaždení plánujú zúčastniť, aby so sebou nebrali pyrotechniku, zbrane či iné predmety, ktoré by bolo možné využiť na útok. Štátna polícia bude situáciu v uliciach hlavného mesta monitorovať spoločne s mestskou políciou.

Ak by zo strany účastníkov zhromaždení došlo k narúšaniu verejného poriadku, prípadne k páchaniu protiprávnej činnosti, policajti využijú oprávnenia dané zákonom na účel obnovenia verejného poriadku,“ poznamenal Szeiff.

Protesty aj kultúra

V Deň boja za slobodu a demokraciu budú podľa bratislavskej mestskej polície v hlavnom meste viaceré kultúrne podujatia, ale aj protestné zhromaždenia.

Naše úlohy sa budú viazať najmä na priestor Námestia SNP a blízkeho okolia. Zhromaždenia a protesty sa uskutočnia aj na ďalších miestach, a to pri Prezidentskom paláci, na Námestí Slobody a v parku Gábora Barossa pri Šafárikovom námestí,“ spresnili mestskí policajti na sociálnej sieti s tým, že posilnia svoje hliadky.

Foto je ilustračné

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM