Rôzne

Vianočnú Raču ozdobí statný smrek, ktorý rástol so svojím majiteľom

Rača dostala majestátny smrek ako dar od rodiny Seleckej z Rumunskej ulice. Spája sa s ním zaujímavý príbeh.

Ilustračný obrázok k článku Vianočnú Raču ozdobí statný smrek, ktorý rástol so svojím majiteľom
Zdroj: Bratislava - Rača

Vianočná atmosféra onedlho ovládne aj Raču. Symbol sviatočných dní – statný stromček už nainštalovali pred Nemeckým kultúrnym domom.

67 rokov spolu

Mestská časť Rača dostala majestátny smrek ako dar od rodiny Seleckej z Rumunskej ulice. Spája sa s ním zaujímavý príbeh. Smrek totiž zasadili krátko po narodení pána Seleckého. Strom tak celých 67 rokov rástol spolu s ním.

Strom spätý so životom rodiny Seleckej by na svojom pôvodnom mieste stál doteraz, ak by jeho koreňový systém neohrozil statiku budovy. „I keď strom tvoril súčasť života tejto sympatickej rodiny, bohužiaľ rástol veľmi blízko rodinného domu a jeho mohutné korene sa stali rizikom pre statiku stavby,“ informuje račianska samospráva na svojej webovej stránke.

V celej svojej kráse sa stromček zaskvie v piatok 7. decembra o 15:00 hod., kedy sa slávnostne rozsvieti. Od tej chvíle až do 9. decembra sa pred Nemeckým kultúrnym domom uskutočnia tradičné račianske Vianočné trhy. V piatok vystúpia v kultúrnom programe deti z mestskej časti a v sobotu príde Mikuláš.

Vianočná jazda

Vianočný program bude v Rači pokračovať aj 13. decembra o 17:00 hod. v priestoroch pred vianočným stromčekom na Peknej ceste v Krasňanoch. Špeciálne auto vtedy privezie priamo do mestskej časti kultúrny program. Novinku s názvom Vianočná jazda mestskými časťami pripravilo Bratislavské kultúrne a informačné stredisko.

Uvidíte Divadlo Teatro Neline, ktoré poteší deti predstavením Nesiem vám novinu… Ak bude zima, môžete sa zahriať vareným vínkom či detským čajom.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM