Kultúra

Kam v Bratislave zadarmo: V predvianočnej atmosfére nahliadnite do tajomstiev vesmíru

Bratislavu čoraz intenzívnejšie ovláda vianočná nálada. Počas nasledujúceho týždňa odštartuje Advent na hrade a otvoria sa tiež brány petržalských vianočných trhov.

Ilustračný obrázok k článku Kam v Bratislave zadarmo: V predvianočnej atmosfére nahliadnite do tajomstiev vesmíru
7
Galéria
Zdroj: TASR

Koncert Sitra Archa

Skupina Sitra Achra vznikla v Bratislave na jar roku 2006 na základe rozhovoru hráča na ústnu harmoniku Ericha „Boboša“ Procházku a majiteľa libressa Next Apache, Bena Pascoa, ktorý práve hľadal menšiu kapelu na hranie v jeho kaviarni. Boboš oslovil dlhoročných spoluhráčov Igora „Ajdži“ Saba a Pištu Lengyela a vzniklo základné trio skupiny. Repertoár tvorili bluesové „štandardy“ ktoré ale veľmi rýchlo zmenili pôvodnú podobu a tiež za pomoci Oskara Rózsu vznikli moderné, niekedy až bizarné verzie starých šlágrov.

pondelok / Next Apache, Panenská 28 / 19:00 hod. / vstup voľný

Vianočné trhy v Petržalke

Vianoce v Petržalke odštartujú 27. novembra postavením vianočného stromčeka a jeho ozdobením v nasledujúci deň. Pokračovať sa bude 30. novembra otvorením Vianočných trhov, ktoré budú trvať až do 19. decembra. Pripravených bude desať stánkov s občerstvením a dva stánky s vianočným tovarom.

Program vianočných trhov bude naozaj nabitý a nebude v ňom chýbať divadielko, vianočné koledy, mladí vinšovníci ani vianočné stretnutie generácií, kde sa predstaví detský folklórny súbor Hájenka so seniorským speváckym zborom Melódia. Máte radi rock? Nenechajte si ujsť koncert skupiny O.B.D.

od utorka / Petržalka, Námestie Republiky / vstup voľný

Večer zVEDAvých

Ak máte radi TEDex, Discovery kanál alebo NatGeo, príďte na stretnutie do útulného prostredia VIP salónika Kafé Lampy. Prednášajúci sa počas 7 200 sekúnd zábavnou formou podelia o svoju vášeň v ich špecializácii.

streda / Kafé Lampy, Černyševského 42 / 19:00 hod.

Cenzúra v období komunizmu

Tradičný cyklus diskusných večerov, ktoré organizuje Ústav pamäti národa, predostrie na novembrovom stretnutí tému fenoménu cenzúry v období komunizmu. Súčasťou večera bude aj premietanie filmu o procese s Viliamom Žingorom.

štvrtok / Poľský inštitút / 17:00 hod. / vstup voľný

Astronomická žatva

Prijmite pozvanie na každoročnú verejnú vedecko-populárnu prednášku Astronomická žatva známeho českého astronóma a popularizátora vedy Jiřího Grygara z Fyzikálniho ústavu Českej akadémie vied. Prednáška, ktorá je určená pre širokú verejnosť, mapuje pokroky, ktoré sa udiali v astronómii za posledný rok. Doktor Grygar túto prednášku pripravuje každoročne už viac ako 50 rokov.

piatok / veľká poslucháreň F1 na Fakulte matematiky, fyziky a informatiky UK v Mlynskej doline / 17:30 hod. / vstup voľný

Advent na hrade

Tretí ročník Adventu na Bratislavskom hrade sa bude niesť v rodinnej atmosfére. Čaká vás detské divadielko, Mikuláš, tvorivé dielničky a veľa ďalších aktivít pre veľkých aj malých.

od piatka / Bratislavský hrad / od 12:00 hod. / vstup voľný

Vianočné trhy na Bratislavskom hrade
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM