ESL Správy Samospráva

Ďalšia obeť korony: Cigánsku, lokše ani punč si na Vianočných trhoch nedáme

Vôňa obľúbených dobrôt a kultúrny program dokázali prilákať na Vianočné trhy tisícky návštevníkov.

Ilustračný obrázok k článku Ďalšia obeť korony: Cigánsku, lokše ani punč si na Vianočných trhoch nedáme
7
Galéria
Zdroj: TASR

Mnohí Bratislavčania si nevedia predstaviť predvianočný čas bez návštevy Vianočných trhov. Mesto vlani prišlo s novým, ekologickým, konceptom trhov na Hlavnom námestí, ktorý sa podľa magistrátu osvedčil. Tento rok budeme musieť túto atrakciu oželieť.

Vianočná atmosféra

„Veľmi sme sa tešili, že ku koncu tohto mimoriadne ťažkého roku sa opäť spoločne stretneme na tejto krásnej akcii. Je mi veľmi ľúto, že vzhľadom na zhoršujúcu sa situáciu s pandémiou COVID-19 a najnovšie opatrenia, ktoré včera oznámil Ústredný krízový štáb, sa tak, bohužiaľ, nestane. Tohtoročný Vianočný hlavný trh musíme zrušiť,“ oznámilo mesto na svojom facebooku.

Magistrát vysvetľuje, že i keby sa začala pandemická situácie zlepšovať, do konca novembra sa určite nezmení tak, že bude možné opäť organizovať hromadné podujatia.

„Jedinečný zážitok plného Hlavného námestia s vôňami a kultúrnym programom tak ľahko nenahradíme. Pripravujeme sa ale na to, aby sme do ulíc nášho mesta aj v tejto dobe priniesli vianočnú atmosféru spôsobom, ktorý bude bezpečný v epidemiologickej situácii a pri opatreniach, ktoré vtedy budú platiť,“ sľubuje magistrát.

🎄🌟😔 Nový koncept mestského Vianočného hlavného trhu sa minulý rok osvedčil a veľmi sme sa tešili, že ku koncu tohto...

Posted by Bratislava - hlavné mesto SR on Wednesday, September 30, 2020
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM