KAW Správy Samospráva

Vianočná atmosféra v centre mesta: Hoci trhy nebudú, Bratislava sa TAKTO rozžiari

Obyvateľov a návštevníkov hlavného mesta poteší nové vianočné osvetlenie, rôzne svetelné inštalácie a tiež stromček na Hlavnom námestí. A to nie je všetko!

Ilustračný obrázok k článku Vianočná atmosféra v centre mesta: Hoci trhy nebudú, Bratislava sa TAKTO rozžiari
22
Galéria
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Hlavné mesto tento rok prinesie do ulíc vianočnú atmosféru spôsobom, ktorý bude pre Bratislavčanky a Bratislavčanov bezpečný aj v súčasnej epidemiologickej situácii. Pribudne nové vianočné osvetlenie, nové prvky výzdoby aj rôzne svetelné inštalácie vrátane vianočného nasvietenia Starého mosta. Bratislava24 o tom informovala hovorkyňa magistrátu Katarína Rajčanová.

Návrat k tradíciam

Už sme vás informovali, že vianočné trhy v centre mesta sa tento rok neuskutočnia. O vianočnú atmosféru však krásavica na Dunaji nepríde. V smutných časoch korony obyvateľov mesta poteší vianočný stromček z Karlovej Vsi, ktorý bude až do Nového roka zdobiť Hlavné námestie.

Prieskum medzi ľuďmi magistrátu napovedal, že návštevníkom minuloročných vianočných trhov chýbalo vo výzdobe a atmosfére trhov viac tradičných prvkov. „Preto mesto oslovilo Ústredie ľudovej umeleckej výroby (ÚĽUV), ktoré bude mať na Hlavnom námestí niekoľko stánkov s vybranými ľudovoumeleckými tvorcami a predajcami,“ prezradila hovorkyňa.

V spolupráci s mestskými organizáciami pripravuje mesto aj vianočný program, avšak prevažne v online formáte. Malo by ísť o program z priestorov Klarisiek či Mestského divadla P.O. Hviezdoslava.

Vianočný les

Chýbať nebude ani Vianočný les na Hlavnom námestí, ktorý žiaci základných umeleckých škôl vyzdobia svojimi vlastnoručne vytvorenými ozdobami z prírodných materiálov. „Originálne vianočné stromčeky neskôr poputujú do skutočných domovov,“ dodala na záver hovorkyňa.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM