KAW Správy Samospráva

Staré Mesto o vianočnú atmosféru nepríde. Kedy sa rozsvieti stromček na námestí?

Vianočná výzdoba bude tento raz v Starom Meste o niečo skromnejšia a bude takmer o dve tretiny lacnejšia ako napríklad minulý rok.

Ilustračný obrázok k článku Staré Mesto o vianočnú atmosféru nepríde. Kedy sa rozsvieti stromček na námestí?
22
Galéria
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

V novembri pred rokom Bratislava žila prípravou vianočných trhov, dnes zívajú ulice prázdnotou. Namiesto stavania stánkov nás na Hviezdoslavovom námestí čaká minimum ľudí, pokoj a na hlavné mesto nezvyčajné ticho.

Smrek od súkromného darcu

V decembri si síce v centre spolu s priateľmi nepochutíme na dobrotách akými sú varené vínko, cigánska či čerstvý skalický trdelník, o vianočnú atmosféru však Staré Mesto nepríde. A Bratislavčania sa dočkajú aj voňavého stromčeka.

Podarilo sa nám zistiť, že tento rok sa bude na Hviezdoslavovom námestí hrdo vypínať smrek pichľavý od súkromného darcu. „Osadený a vyzdobený by mal byť 24. novembra,“ prezradil Bratislava24 hovorca Starého Mesta Matej Števove.

Vianočná výzdoba bude tento raz v Starom Meste o niečo skromnejšia a bude takmer o dve tretiny lacnejšia ako napríklad minulý rok. Ako doplnil hovorca Starého Mesta, celkové výdavky by nemali presiahnuť 4800 eur. Kým po iné roky bola výzdoba nainštalovaná aj na priľahlých uliciach, momentálne sa s ňou ráta iba na Hviezdoslavovom námestí.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM