Nina Táborská Rôzne

Vianoce tento rok môžete zažiť aj na mestských hradbách. Pozrite sa, aký program vás čaká

Mestské hradby ožijú tento rok aj počas Vianoc. V lákavom historickom priestore majú totižto premiéru Vianoce na hradbách a Detské Vianoce, ktoré potrvajú až do 20. decembra. Bratislavské kultúrne a informačné stredisko sľubuje pestrý program pre všetky vekové skupiny.

Ilustračný obrázok k článku Vianoce tento rok môžete zažiť aj na mestských hradbách. Pozrite sa, aký program vás čaká
Zdroj: TASR

Mestské hradby sú obľúbenou lokalitou pre obyvateľov Bratislavy aj pre zahraničných návštevníkov. Po revitalizácii priestoru, ktorá prebehla tento rok, sa tu mestská organizácia Bratislavské kultúrne a informačné stredisko rozhodla pripraviť tie najrôznejšie podujatia, ktoré si nepochybne nájdu svojich priaznivcov.

„Program pre rodiny v tomto priestore s neopakovateľnou atmosférou je vhodným doplnkom celkového programu Vianočných trhov 2015 na Hlavnom, Františkánskom a Primaciálnom námestí,“ povedal bratislavský primátor Ivo Nesrovnal.

Viceprimátorka Iveta Plšeková zase zdôraznila, že vianočné podujatia na hradbách sú pokračovaním úspešného konceptu programu, ktorý tu prebiehal počas letnej sezóny.

Program Vianoc na hradbách

Návštevníci hradieb sa môžu tešiť na koledy v slovenčine v podaní vokálnej skupiny Sklo (2.12. 2015). V anglickom a slovenskom jazyku bude spievať koledy zbor British International School v Bratislave (16.12. 2015) a zaujímavé budú tiež koledy v chorvátskom jazyku na podujatí s názvom Vianoce pri mori, ktoré predstaví skupina Klapa Ravnica z mestskej časti Devínska Nová Ves (9.12.2015) spolu s tými slovenskými.

Na svoje si prídu aj deti, ktoré poteší stretnutie s Mikulášom (6.12.2015), ktorý tradične so sebou prinesie aj vrece sladkých dobrôt.

Osobitne budú vítané na hradbách všetky nositeľky mena Lucia, ktoré budú oblečené do bielej plachty večer (13. 12. 2015). Pre ne a ďalších návštevníkov je pripravený program Bosorky na hradbách z dielne BKIS. Počas neho sa hravou formou dozviete viac o zvykoch a tradíciách organizovaných na Luciu.

Záver vianočného programu bude patriť predstaveniu divadla Ludus – Vyšla hviezda nad Betlehemom (20.12.2015). Bratislava24.sk o programe informoval Maroš Plitko z Bratislava Tourist board (Bratislavská organizácia cestovného ruchu).

Prečítajte si viac o Vianociach v meste tu: Veľký vianočný prehľad: Pozrite sa, čo všetko vás čaká v rámci vianočných trhov v hlavnom meste

Foto: Ilustračné.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM