Kultúra

Veľkonočné trhy na Primaciálnom námestí ponúknu jedlo, víno i folklór

O dobrú náladu sa v nedeľu a pondelok počas konania trhov postará sprievodný program plný ľudovej hudby a folklóru.

Ilustračný obrázok k článku Veľkonočné trhy na Primaciálnom námestí ponúknu jedlo, víno i folklór
8
Galéria
Zdroj: Bratislava Tourist Board

Veľká noc je významným a dôležitým obdobím na Slovensku. Jej tradície, zvyky, ako aj gastronómiu sa preto Bratislava rozhodla prezentovať širokej verejnosti unikátnym spôsobom.

Veľkonočné trhy

Mesto Bratislava a región pripravili tento rok počas veľkonočných sviatkov jedinečný program. Veľkonočné trhy sa uskutočnia pod záštitou primátora Bratislavy na Primaciálnom námestí a odštartujú v piatok 19. apríla. Potrvajú 4 dni, do pondelka 22. apríla, a to vždy v čase od 11:00 – 19:00 hod.

Obyvatelia a návštevníci sa môžu tešiť na ľudové remeslá, tvorivé dielne pre deti i dospelých, bohatú ponuku veľkonočných suvenírov a výrobkov z majoliky. Nebude chýbať gastronomická ponuka v podobe bratislavských rožkov, lokší, či jedál z diviny a ďalšie obľúbené špeciality.

Bohatý sprievodný program

Navyše o dobrú náladu sa v nedeľu a pondelok počas konania trhov postará sprievodný program plný ľudovej hudby a folklóru. Ten pripravili v spolupráci Bratislava Tourist Board, Bratislava Region Tourism a Bratislavske kultúrne a informačné stredisko. Na poriadok bude dohliadať mestská organizácia OLO.

Program s ohľadom na významný cirkevný sviatok sa bude konať v nedeľu od 15:00 do 19:00 hod. a v pondelok od 14:00 do 19:00 hod. Pripravené budú aj tvorivé dielničky pre deti i dospelých od soboty do pondelka 20. – 22. apríla v čase od 14:00 do 17:00 hod.

Slávnostné otvorenie veľkonočných trhov je naplánované na piatok 19. 4. 2019 o 11:30 hod.

Malokarpatským regiónom

Už po tretí raz ponúka župa turistom možnosť spoznávať subregión Malokarpatska Malokarpatským Expresom. Tento autobus prevedie návštevníkov kraja malokarpatským regiónom a ako jediný spoj ich vyvezie priamo k hradu Červený kameň.

Zahraniční turisti ale aj domáci tak majú možnosť spoznať kraj aj z inej perspektívy a rovnako tak je pre nich pri príležitosti Veľkej noci pripravený špeciálny program priamo v regióne. Každý tak môže počas Veľkej noci spoznať históriu a chute malokarpatska.

Odchod Malokarpatského expresu je naplánovaný z Hurbanovho námestia, Dom Quo Vadis, v sobotu 20. a nedeľu 21. apríla o 10:00 hod. Cena lístka je 4 eurá, držitelia turistickej karty Bratislava Card majú nárok na bezplatnú prepravu Malokarpatským expresom.

Ak chcete dostávať pravidelný prísun aktualít z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM