Kultúra

Veľká noc v Bratislave: Zažite Veľkonočné trhy, adrenalín aj plavby po Dunaji

Počas veľkonočných sviatkov to bude v Bratislave žiť! Voľný čas môžete stráviť nielen v múzeách a galériách, ale aj na vlnách Dunaja či veľkonočných trhoch.

Ilustračný obrázok k článku Veľká noc v Bratislave: Zažite Veľkonočné trhy, adrenalín aj plavby po Dunaji
14
Galéria
Zdroj: TASR

Veľká noc na Slovensku je jedným z najväčších sviatkov. Je symbolom života, sily a plodnosti. Strávte tradičné sviatky jari doma – v Bratislave. Počas najbližších dní budete mať možnosť ešte lepšie spoznať kultúru a atraktivity hlavného mesta a regiónu, zažijete miestne veľkonočné trhy, workshopy ľudového tanca, detské folklórne súbory a veľkonočné zvyky.

Veľkonočné trhy

Veľkonočné trhy nebudú iba o bohatej ponuke veľkonočných suvenírov a výrobkov z majoliky. Môžete sa tešiť na ľudové remeslá, ale aj tradičné špeciality ako bratislavské rožky, štrúdľa, syrové dobroty, lokše, jedlá z diviny, slovenské vína a ešte omnoho viac.

Sprievodný kultúrny program bude plný tradičného slovenského folklóru a veľkonočných zvykov. Bude prebiehať od 21. do 22. apríla 2019 v popolud­ňajších hodinách.

od 19. do 22. apríla 2019 / denne od 11:00 do 19:00 hod. / Primaciálne námestie

Veľkonočné prehliadky

Počas prázdnin sa môžete vydať spoznávať Bratislavu, aj keď ste rodený Bratislavčan. V meste denne prebieha niekoľko zaujímavých prehliadok, ktoré vám ukážu rodné mesto z úplne inej perspektívy. Mesto môžete spoznávať na pešej prehliadke, ale aj na kolesách.

Pešia prehliadka centra mesta

Viete, aké poklady skrýva Primaciálny palác alebo prečo je na veži Dómu sv. Martina osadená namiesto kríža koruna? To a ešte oveľa viac sa dozviete počas hodinovej prehliadky mesta v slovenskom, anglickom alebo nemeckom jazyku). Trasa povedie cez Primaciálne námestie – nádvorie Starej radnice – Hlavné námestie – Františkánske námestie – Biela ulica – Michalská brána – Michalská ulica – Ventúrska ulica – Panská ulica – Rudnayovo námestie.

denne / 14:00 hod. / Turistické informačné centrum, Klobučnícka 2 / cena: 14 eur dospelí, 7 eur deti

Vyhliadkové jazdy Prešporáčikom Oldtimer

Spoznávajte krásu a históriu starobylého mesta Bratislava z pohodlia Prešporáčika. Kabriolet s dizajnom starodávneho vozidla vám poskytne dokonalý výhľad na zaujímavosti mesta. Na výber máte z viacerých okruhov – Staromestský okruh (35 min., dospelí 12 eur, deti 6 eur), Hradný okruh (60 min., dospelí 10 eur, deti 5 eur) a Veľký okruh (95 min., dospelí 24 eur, deti 12 eur).

Kompletnú ponuku prehliadok Bratislavy nájdete TU.

Zdroj: YouTube.com

Post-komunistická prehliadka Bratislavy

Bratislavu môžete spoznávať aj za revu litrového motora. Navštívite betónové sídliská, opustené továrne, výtvory na brehu rieky, bunkre z roku 1938, najväčšie námestie socialistického realizmu v Bratislave s najväčšou nefunkčnou fontánou či najväčšie sídlisko v strednej Európe – legendárnym sídliskom Petržalka. To všetko na kolesách Škodovky alebo VW Caravelle, post-komunistickým snom vyrobenom v roku 1992.

dostupné po celý rok na základe rezervácie / cena za osobu 45 eur / 33 eur / 25 eur (2 / 3 / 4 – 7 osôb) / viac info TU

Veľkonočný adrenalín

Escape room

Vstúpte do magického domu a získajte bájny Jánošíkov poklad! Čaká vás tradičná slovenská atmosféra, magické efekty a jedinečné úlohy zamerané na spoluprácu, všímavosť a sedliacky rozum. Hra bude upravená do veľkonočnej tematiky a ako bonus dostanete za nájdenie Jánošíkovho pokladu veľkonočný tímový darček. Stačí ak pri rezervácii hry napíšete do poznámky heslo VEĽKÁ NOC.

18. – 23. apríl / denne 10:00 – 22:00 hod. / 59 eur / tím 2 – 5 osôb, 8 eur / každá ďalšia osoba / rezervácia je potrebná

Rafting na Divokej vode

Nie len koláče a poldeci! Doprajte si aj trošku adrenalínu na Divokej vode! Zažite silu vody, schopnosť spolupráce a súdržnosti a v neposlednom rade zábavu, na unikátnom kanáli v Európe. Rafting na divokej vode je adrenalínový šport, určený pre štvor – šesť člennú posádku. Spolu s inštruktorom splavíte kanál, postupne si osvojíte techniky pádlovania a prejazdov.

Požičanie kompletnej výstroje a inštruktáž od skúsených inštruktorov sú zahrnuté v cene (4 osoby – 75 eur, 5 osôb – 85 eur, 6 osôb – 100 eur). Nezabudnite na rezerváciu na: areal@divokavoda.sk.

Veľkonočné plavby po Dunaji

Nábrežie Bratislavy

Prehliadka nábrežia Bratislavy z paluby pohodlného motorového člna je veľkým zážitkom. Z vodnej hladiny uvidíte nábrežie Eurovea, osobný prístav v historickej časti Bratislavy, Redutu, Bratislavský hrad a podhradie. Výletné motorové člny a Párty lode vás prevezú pod bratislavskými mostami k marine vo Vlčom hrdle, kde si malebnú scenériu môžete vychutnať s pohárom sektu.

Jazda na rýchlostnom člne

Na motorovom člne Crownline 220 LS s výkonom 300 koní zažijete skutočný pocit z rýchlej vyhliadkovej jazdy na Dunaji.

Romantika na Dunaji

Ak vám adrenalín priveľmi nevonia, vydajte sa na plavbu pre romantikov s krásnymi panoramatickými pohľadmi na mesto na Dunaji a so sektom v ruke. Plaviť sa budete do Jaroveckého ramena alebo popri nábreží do romantického zákutia Karloveskej zátoky. Preplavíte sa aj popod bratislavské mosty, uvidíte nábrežie Eurovea, historické centrum, Bratislavský hrad aj s parlamentom a moderné nábrežie River Park.

Večerná Bratislava

Doprajte si nevšedný pohľad na vysvietenú večernú Bratislavu z paluby motorového člna. Využite príležitosť preplaviť sa popod bratislavskými mostami, uvidieť novú dominantu mesta – osvetlené nábrežie Eurovea, historické centrum, Bratislavský hrad a moderný komplex River Park.

Kompletnú ponuku plavieb na Dunaji nájdete TU a TU.

Veľkonočná degustácia

Ochutnajte 72 vín za 100 minút počas voľnej degustácie v historickej budove Apponyiho paláca z 18. storočia. Všetky zo 100 najlepších slovenských vín vybraných profesionálmi si môžete aj kúpiť. Bonusom bude ochutnávka prírodného sladkého vína na záver.

Viac informácií nájdete TU.

19. apríl / 12:00 – 18:00 hod. / Apponyiho palác / 23 eur / osoba

zdroj: visitbratisla­va.com

Veľká noc v Bratislave
14
Galéria
Zdroj: TASR

Ak chcete dostávať pravidelný prísun aktualít z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM