Eva Sládková Rôzne Správy

Veľkonočná prechádzka v prírode môže byť podľa pravidiel. Kam sa vybrať?

Pobyt v prírode v rámci okresu je jedna z mála možností, ktorú nám dovoľuje aj táto mimoriadna situácia.

Ilustračný obrázok k článku Veľkonočná prechádzka v prírode môže byť podľa pravidiel. Kam sa vybrať?
Zdroj: Jakub Mrva

Veľká noc bude toho roku celkom iná, ako kedykoľvek doteraz. Verím, že všetci chápeme, že je nevyhnutné obmedziť návštevy a kontakty na minimum. Do prírody v Bratislave a okolí však môžeme zájsť. Treba však ísť na miesta, kde nebude hlava na hlave. A veru, naše mesto ponúka mnoho takýchto zákutí.

Zopár tipov

V prírode trávime radi voľný čas asi mnohí. Samospráva Bratislavy nám pred sviatkami odporúča miesta, kde sa zdržuje menej ľudí a môžete tam vidieť mnohé prírodné „zázraky“.

Krásna je prechádzka z rozcestníka Dúbravská hlavica na Devínsku Kobylu. Nádhernými zákutiami a výhľadmi na rakúske Moravské pole či zrúcaninu hradu Devín je toto územie veľmi atraktívne na pešiu turistiku.

Do prírodnej rezervácie Fialková dolina zas máte prístup z Devínskej cesty od autobusovej zástavky Dolné koruny. Okrajom rezervácie ide dokonca aj cyklotrasa.

Záhorská Bystrica a jej okolie tiež ponúka niekoľko možností, kde stráviť príjemný čas s rodinou, deťmi, známymi v peknom lesnom prostredí. Kúsok nad Záhorskou Bystricou po žltej značke sa nachádza turistami navštevovaný Kačín s veľkou lúkou, pekným detským ihriskom a ohniskami či grilom na drevené uhlie.

Kačín a okolité lúčky je naozaj prenádherný. Prístup tam máte aj po asfaltových cestách, aj lesom od Lamača a Železnej studienky.

Vo Vydrici môžete uvidieť úžasnú faunu. Čo takto zájsť na Pánovu lúku, ktorá je hlbšie v lese v rámci navrhovanej prírodnej rezervácie Vydrica?

A ešte niečo pre Račanov. Na oddych je skvelý kopec Malá Baňa nad Račou. Dostanete sa naň od Knižkovej doliny, cez rozcestník Rača, amfiteáter a ďalej po modrej turistickej značke

Ďalšie tipy na nádherné výlety nájdete tu: TIPY.

Bratislavský lesopark
15
Galéria
Zdroj: Jakub Mrva
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM