Nina Táborská Rôzne

Veľké upratovanie v Starom Meste pokračuje: Konečne prišlo aj na jedno z najviac zanedbaných námestí!

Nedávno sme vás informovali o smutnom stave, v akom sa nachádza Kollárovo námestie. Konečne sa však veci pohli vpred. Hoci je námestie v správe mestskej časti Staré Mesto, vyčistiť sa ho rozhodlo hlavné mesto. S pracovníkmi organizácie Marianum odniesli takmer 50 kubíkov odpadu.

Ilustračný obrázok k článku Veľké upratovanie v Starom Meste pokračuje: Konečne prišlo aj na jedno z najviac zanedbaných námestí!
Zdroj: Dnes24.sk

Len nedávno sme sa začali venovať znečisteným, ošarpaným a zničeným miestam v Starom Meste. Najprv to bolo odpadkové Šafárikovo námestie v okolí Kačacej fontány, potom ""verejná toaleta"":http://bratislava.dnes24.sk/…estim-212764 na Kamennom námestí a napokon neúnosný stav, v akom sa nachádza Kollárovo námestie.

Od minulého týždňa sa však začalo v Starom Meste veľké upratovanie. Neobišli sa námestia, ani Obchodná či Poštová ulica. Teraz sa konečne novej tváre dočká aj Kollárovo námestie. Toto upratovanie, hoci je Kollárovo námestie v správe mestskej časti, realizuje magistrát.

Prečítajte si tiež: Veľké upratovanie? Zdá sa, že kompetentní sa konečne rozhýbali

„Je to priestor v správe mestskej časti Staré Mesto, nie mesta, nakoľko je to však veľmi dôležitý verejný priestor, na podnet primátora Nesrovnala sa začala úprava a čistenie Kollárovho námestia prostredníctvom pracovníkov našej mestskej organizácie Marianum,“ povedala pre Bratislava24.sk hovorkyňa mesta Ivana Skokanová.

Hrubá revitalizácia tohto verejného priestranstva prebiehala v dňoch od 14. do 16. septembra, pričom bolo po ukončení prác odvezených až takmer 50 kubíkov biologického a iného odpadu.

V rámci prác išlo podľa slov hovorkyne najmä o čistenie a úpravu zelene. „Bolo odstránené suché a popadané lístie, ihličie a konáre. Z námestia boli ďalej odstránené exkrementy, odpady v podobe obalov od alkoholických či nealkoholických nápojov a rôzneho ďalšieho odpadu. V neposlednom rade bola odstránená náletová zeleň a zeleň aj upravená do podoby tak, aby sa priestor stal bezpečnejší,“ vysvetlila Skokanová.

Prečítajte si tiež: Čistejšia Obchodná aj Poštová? Aktívne sa na tom pracuje

Čistenie Kollárovho námestia
8
Galéria
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM