KAW Rôzne Správy

Veľké POĎAKOVANIE Radky zranenej pred Teplárňou: Policajtka sa zachovala skutočne ĽUDSKY

Slová vďaky nielen od Radky smerujú k policajtke z Mestskej polície Bratislava. Tá sa svojimi mimoriadne ľudskými činmi nikdy nepotrebovala chváliť a jej meno nepoznáme.

Ilustračný obrázok k článku Veľké POĎAKOVANIE Radky zranenej pred Teplárňou: Policajtka sa zachovala skutočne ĽUDSKY
26
Galéria

Od vyčíňania strelca pred bratislavským podnikom Tepláreň uplynuli presne dva mesiace. Aj po takomto čase prichádzajú informácie, ktoré sa verejnosť doposiaľ nedozvedela. Jednou z nich je aj čin policajtky, ktorá si vyslúžila úprimné vyznanie Radky zranenej pri brutálnom útoku. Z ťažkých zlomenín spôsobených streľbou sa niekoľko týždňov liečila v nemocnici a doteraz chodí s pomocou bariel.

Oddaná a so srdcom

Slová Radky smerujú k policajtke, ktorá sa zachovala skutočne ľudsky. V osudný večer jej poskytla oporu a dostala ju z prvotného šoku.

Pamätám si, že policajtka si ku mne kľakla, hladila ma na hlave a hovorila mi, že všetko je v poriadku. Veľmi som si to vážila. Nič z toho nemusela urobiť. Mohla tam stáť a nedvíhať telefóny, povedať, že nemôže podávať informácie a nemá čas. Ona sa však ku mne správala ľudsky. Podarilo sa mi s ňou nakoniec aj spojiť a poďakovať jej. (…) Bolo to veľmi milé stretnutie, sme doteraz v kontakte. Je to človek, ktorý robí svoju prácu oddane a so srdcom. Má u mňa veľký rešpekt,” povedala Radka o dianí pred Teplárňou v osudný večer pre Denník N.

Poslanie bez veľkých slov

Polícia na sociálnej sieti k slovám Radky Trokšiarovej dodala, že o detailoch mnohých prípadov sa verejnosť nikdy nedozvie. „Často ani policajtky a policajti nechcú o sebe hovoriť, svoje služobné úspechy považujú za súčasť svojej práce, poslania…,“ smerovali muži zákona hrdé vety na adresu svojej kolegyne.

Neskôr polícia upresnila svoje slová s tým, že ide o policajtku z Mestskej polície Bratislava. „Patrí jej naše poďakovanie a rešpekt. Takisto všetkým (nielen) príslušníkom Policajného zboru, ktorí v tragický večer na mieste zasahovali. Tento status nestiahneme, keďže ľudskosť a profesionalita by malo byť to, čo by nás naprieč bezpečnostnými zložkami malo spájať. Policajný zbor je tu pre všetkých,“ napísali muži zákona na sociálnej sieti.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Streľba na Zámockej ulici v Bratislave
26
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM