Rôzne Správy

Petržalkou otriasajú mohutné EXPLÓZIE: Ľudia majú STRACH, nevedia, čo sa deje

Desivé rezonujúce zvuky budia v noci deti a ľakajú dospelých. Čo sa deje na najväčšom sídlisku?

Ilustračný obrázok k článku Petržalkou otriasajú mohutné EXPLÓZIE: Ľudia majú STRACH, nevedia, čo sa deje
Zdroj: Facebook.com/Petržalka

Už niekoľko dní, vždy v noci, otriasajú mestskou časťou Bratislavy mohutné rany. Rezonujúce silné zvuky vzbudili už čulú diskusiu na sociálnych sieťach.

Desivé výbuchy

Neviete, čo sú to za výbuchy v okolí Kauflandu, takmer každý večer/noc? Zdá sa nám, že to je prisilné na to, aby to boli len petardy a teraz sme ho cítili veľmi blízko paneláku na Osuského,“ napísala na sociálnu sieť vydesená Petržalčanka.

Okamžite sa začali ozývať ľudia z rôznych častí sídliska, ktorí výbuchy počuli tiež. „Teraz boli počuť 2 po sebe cca 10minut až na Starhradskú, veľké rany, malo to aj záblesk – dcérka to videla …deti to pobudilo, vystrašilo … Čo to je?,“ pýta sa Jana.

Petržalčania si najskôr mysleli, že ide o výbuch zo Slovnaftu, neskôr sa však ukázalo, že ide o vyčíňanie ľudí, ktorí sa pravdepodobne nevedia dočkať Silvestra. A to napriek tomu, že zábavná pyrotechnika je na území Bratislavy zakázaná.

Polícia o strašných ranách vie

Na stovky komentov reagovala aj miestna samospráva. „Podnet bol nahlásený Mestskej polícii s približnou lokalitou Námestie Republiky a žiadosťou o zvýšený dohľad. Ak z tejto lokality išlo aj strieľanie delobuchov, veríme, že hliadky tam boli a pokutovali. Ohňostroje sú totiž zakázané na celom území Bratislavy,“ informoval David Pavlík z miestneho úradu.

Nepríjemné výbuchy potvrdila aj hovorkyňa Petržalky Mária Halašková. „Ide naozaj o hlučné a silné rany, ktoré počuť aj vo vzdialenejších častiach mestskej časti. Sú nepríjemné, plašia ľudí, zvieratá, spôsobujú otrasy okien, nehovoriac o tom, že sú odpaľované v časoch nočného pokoja, najčastejšie medzi 23:00 – 2:00,“ informovala hovorkyňa.

Mestská polícia, ktorá hliadkuje v Petržalke, o desivých zvukov z hádzania petárd vie. Hoci sa prípady množia, vinníka sa ešte nepodarilo chytiť.

„Do lokality sme už viackrát, na základe prijatých oznamov, bezodkladne vysielali hliadky mestskej polície, avšak zatiaľ sa nám pôvodcu tejto protiprávnej činnosti, žiaľ, nepodarilo odhaliť. V oblasti máme zároveň denne, najmä v inkriminovaných časoch, zvýšený výkon služby s dôrazom na predchádzanie tejto protiprávnej činnosti,“ uviedla pre Plus 1 deň hovorkyňa mestskej polície v Bratislave Barbora Krajčovičová.

Hovorkyňa ďalej dodala, že polícia v rámci možností vyvíja maximálnu možnú snahu smerujúcu k zabráneniu páchania tohto protiprávneho konania, respektíve zisteniu páchateľa skutku.

Zákaz pyrotechniky

V hlavnom meste platí od roku 2016 celoročný zákaz (teda aj na Silvestra) používania pyrotechnických výrobkov kategórie F2 a F3. To znamená, že sa nesmú používať petardy, amatérske ohňostroje a svetlice. Povolené sú len profesionálne ohňostroje a „detská pyrotechnika“ (kategória F1).

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM