KAW Rôzne Správy

V Bratislave môžete za babku zohnať skvelý darček s PRÍBEHOM: Stačí zájsť do centra KOLO!

Načo míňať na darčeky kopu peňazí. Radosť sa dá urobiť aj za pár eur a ešte budete aj originálni.

Ilustračný obrázok k článku V Bratislave môžete za babku zohnať skvelý darček s PRÍBEHOM: Stačí zájsť do centra KOLO!
Zdroj: OLO a.s.

V Bratislave už pred pár týždňami vzniklo KOLO – centrum plné vecí, ktoré sa dajú opäť použiť. Je to miesto, kde dostávajú funkčné, zachovalé, stále hodnotné predmety druhú šancu.

Nový život vecí

Inšpiráciou pre Bratislavu boli mnohé mestá v zahraničí, kde sa bežne vyskytujú prevádzky ponúkajúce pre jedných nepotrebné, no pre druhých stále použiteľné veci.

Pochádzajú od ľudí, ktorí sa ich chceli zbaviť, ale namiesto toho, aby ich vyhodili, dávajú ich k dispozícii ľuďom, ktorým by sa mohli zísť. Často sú to veci použité iba párkrát alebo sú síce poškodené, avšak po jednoduchej oprave opäť využiteľné. Reuse centrá fungujú aj u našich susedov – vo Viedni, v Prahe či v Brne,“ predstavil magistrát centrum opätovného použitia KOLO.

V centre KOLO nájde každý niečo, čo ho poteší. Z množstva vecí si určite vyberiete aj kúsky, ktoré sa hodia ako darček pod vianočný stromček.

Niekto odíde s romantickou sadou porcelánu, iný zvískne od nadšenia pri funkcionalistickej skrinke na bielizeň či pri spoločenskej hre. Medzi vecami sa nájdu hudobné nástroje, ale aj originálna grafika, lyže či výtlačok Rozumu do vrecka, ktorý ste ako malí tak milovali.

Výberom zaujímavých darčekov v KOLO šetríte svoje peniaze a ešte aj planétu, pretože nevzniká zbytočný odpad.

Zimný SWAP

A ak máte doma niečo, čo by potešilo zas iných, ale už to nepoužívate, môžete to do KOLO priniesť. Od 12. decembra sa v KOLO výnimočne zbiera aj oblečenie na zimný SWAP, ktorý vypukne v sobotu 17. decembra.

Ak potrebujete lyžiarsku bundu, vianočný sveter či poriadne teplé rukavice, príďte skúsiť šťastie do KOLO,“ pozýva mesto všetkých Bratislavčanov.

Zoznam vecí, ktoré môžete do centra KOLO priniesť, nájdete TU.

Otváracie hodiny

  • v utorok až piatok od 10.00 do 18.00
  • v sobotu a nedeľu od 10.00 do 17.00
  • v pondelok zatvorené

OC Korzo, Pestovateľská 13, Bratislava (vedľa budovy OLO)

ZBER VECÍ prebieha priamo v KOLO počas otváracích hodín.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM