Alexandra Húsková Krimi

Vandali sa neštítia ničoho. Zdevastovali okolie pomníka Daniela Tupého

Vytrhnuté a zdemolované oceľové lavičky, rozkopané kahance a sviečky. Tak pre pár dňami vyzeralo bezprostredné okolie pamätníka zavraždeného študenta Daniela Tupého († 21) na Tyršovom nábreží.

Ilustračný obrázok k článku Vandali sa neštítia ničoho. Zdevastovali okolie pomníka Daniela Tupého
Zdroj: Dnes24.sk

Vandali samotný pomník našťastie nepoškodili. Starosta Petržalky Vladimír Bajan tento barbarský čin odsúdil.

„Je to bezohľadný a odsúdeniahodný čin, ktorý nemá nič spoločné s normálnym zmýšľaním. Podobné veci by mal odsúdiť každý človek,“ povedal Vladimír Bajan.

Samotný pamätník spadá do správy mesta. „Pracovníci Miestneho podniku verejnoprospešných služieb Petržalka poškodené lavičky dočasne uskladnili,“ uviedla samospráva Petržalky na svojom webe.

Magistrát hlavného mesta Bratislava podľa informácií petržalskej samosprávy uviedol, že situáciu už riešia a prisľúbili čo najskoršiu opravu poškodených lavičiek. Prípadom sa zaoberá aj polícia.

Študenta Daniela Tupého dobodali v roku 2005 na Tyršovom nábreží. Za tento čin nebol doposiaľ nik potrestaný. V novembri uplynulo desať rokov od neobjasnenej smrti študenta Daniela. Prečítajte si, čo po desiatich rokoch na vraždu hovorí Danielova rodina. Chránia naše zákony viac páchateľov ako obete?

Prečítajte si aj: Rozbíjanie a ničenie je pre niektorých jedincov koníček.

Zdroj:petrzal­ka.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM