Alexandra Húsková Rôzne Rôzne

Rozbíjanie a ničenie je pre niektorých jedincov koníček. Tentokrát padla za obeť sklenená stena pri Dóme

Vandali poškodili sklenené tabule, ktoré chránia steny Dómu sv.Martina. Ochranná bariéra pozostáva z 22 sklenených tabúľ a je postavená od Rudnayovho námestia, po výjazd na Staromestskú ulicu.

Ilustračný obrázok k článku Rozbíjanie a ničenie je pre niektorých jedincov koníček. Tentokrát padla za obeť sklenená stena pri Dóme
Zdroj: Dnes24.sk

Hlavnou úlohou sklenenej steny pri Katedrále sv. Martina je zabraňovať ničeniu fasády soľou a špinou od frekventovanej Staromestskej ulice. Sklenené tabule tvoria nielen akúsi protihlukovú stenu, ale najmä účelnú ochrannú bariéru.

V roku 2013 ich postavila spoločnosť Eurovia a spolu s projektovou dokumentáciou vyšla mesto na približne 80-tisíc eur. Pôvodne sa tieto prostriedky mali použiť na výstavbu verejných toaliet pod hradom v Devíne, prednosť nakoniec dostala ochrana katedrály.

Ochranná bariéra pozostáva z 22 sklenených tabúľ a je postavená od Rudnayovho námestia, po výjazd na Staromestskú ulicu.

Vandali v našom meste však radi ničia aj to málo pekného, čo sa v Bratislave podarí. Niekoľko tabúľ bolo už dlhší čas porozbíjaných. Magistrát mesta Bratislavy v tomto týždni zničené sklá povymieňal. Dúfajme, že to tak vydrží čo najdlhšie.

Prečítajte si aj: Bratislava pokračuje v boji s grafitmi. Mesto si pomáha novým špeciálnym prístrojom

Zdroj foto:Magistrát hl. mesta Bratislavy

Oprava sklenenej steny pri Dóme sv. Martina
9
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM