Správy Samospráva

Vallova odpoveď na BLOKOVANIE dopravy v meste: Požiadal políciu o OCHRANU Bratislavy

Primátor hlavného mesta vidí rozdiel medzi prejavením názoru a vystavením Bratislavčanov rizikovej situácii, ktorej dôsledkom môže byť aj ohrozenie ich zdravia a sprísnenie epidemiologických opatrení.

Ilustračný obrázok k článku Vallova odpoveď na BLOKOVANIE dopravy v meste: Požiadal políciu o OCHRANU Bratislavy
43
Galéria
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Mesto Bratislava požiadalo v súvislosti s avizovanými štvrtkovými (5. 8.) protestmi štátnu políciu o ochranu Bratislavy. Uviedol to primátor hlavného mesta Matúš Vallo s tým, že sleduje otvorene výzvy, aby v najbližších dňoch prišli ľudia z celého Slovenska do Bratislavy blokovať dopravu.

Riziková situácia

„Policajný prezident povedal, že si musíme zvyknúť aj na prejav názoru, ktorý nás obmedzuje. To plne rešpektujem. V epidemiologickej situácii, v akej sa dnes nachádzame, však vidím zásadný rozdiel medzi prejavením názoru a vystavením Bratislavčanov a Bratislavčaniek rizikovej situácii, ktorej dôsledkom môže byť aj ohrozenie ich zdravia a vo výsledku tiež sprísnenie epidemiologických opatrení,“ vyhlásil Vallo.

Je podľa neho oprávnené žiadať ochranu hlavného mesta a rešpektovanie faktu, väčšina Bratislavčanov a Bratislavčaniek sa rozhodla čeliť tretej vlne zodpovedným správaním. „Zaslúžia si za to rešpekt a nie hanlivé pokriky, pľuvance a na dlhé hodiny paralyzované celé mesto,“ skonštatoval primátor.

Protesty

V centre Bratislavy sa bude vo štvrtok opäť protestovať proti očkovaniu, testovaniu, pandemickým opatreniam, predstaviteľom vlády a parlamentu i proti prezidentke SR Zuzane Čaputovej.

Demonštranti na sociálnych sieťach informujú, že chcú od rána protestovať pred Úradom vlády SR i pred Prezidentským palácom. Avizujú, že chcú opäť zablokovať dôležité komunikácie v hlavnom meste. Bratislavská štátna polícia chystá pre avizované protesty bezpečnostné opatrenia. Vo štvrtok a piatok (6. 8.) mestská časť Staré Mesto z bezpečnostných dôvodov opäť zatvorí Grasalkovičovu (Prezidentskú) záhradu.

Presmerované budú aj viaceré linky MHD.

Viac o protestoch v Bratislave

Protestujúci zablokovali okolie Hodžovho námestia
43
Galéria
Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM