Rôzne Správy Samospráva

Vajnory potešia v roku 2018 najmä školákov a nadšencov cyklistiky

Vo Vajnoroch pribudne v tomto roku 5 nových tried pre žiakov základnej školy a 4 triedy pre škôlkarov. Samospráva má dobré správy aj pre cyklistov.

Ilustračný obrázok k článku Vajnory potešia v roku 2018 najmä školákov a nadšencov cyklistiky
3
Galéria
Zdroj: Bratislava - Vajnory

Vajnory sa každým rokom rozrastajú, zvyšuje sa počet mladých rodín žijúcich v tejto mestskej časti a od toho sa odvíjajú aj hlavné priority miestnej samosprávy. „Za veľmi dôležité považujeme rozšírenie základnej školy o päť tried z úveru a výstavbu štyroch nových tried škôlky z fondov EÚ,“ pre Bratislava24.sk povedal starosta Vajnor Ján Mrva.

Nové triedy

Práce na prístavbe nového bloku k existujúcej budove Základnej školy Kataríny Brúderovej vo Vajnoroch začali už koncom októbra minulého roku. V rámci prístavby, ktorá bude vsadená medzi objekt školy a telocvične, vznikne päť nových tried. Tie by mali byť dokončené v priebehu jari tak, aby mohli v septembri privítať prvých žiakov.

V rovnakom školskom areáli plánuje samospráva na jar začať aj s nadstavbou jedného poschodia nad materskou školou, kde vzniknú štyri nové triedy pre škôlkarov.

Dobré správy pre cyklistov

Vajnory čaká aj realizácia predĺženia cyklotrasy JuRaVa smerom do Ivanky pri Dunaji. Úsek v celkovej dĺžke štyri kilometre vybuduje Bratislavský samosprávny kraj. Na základe projektov mestskej časti by sa mal taktiež dokončiť cyklomost za Vajnormi s napojením na Juravu.

„Pre cyklistov máme ešte prichystaný cyklochodník na ulici Pri mlyne, ktorý pôjde okolo Vajnorských jazier k železničnej stanici. Na tento projekt zatiaľ čakáme na fondy z EÚ. Taktiež chystáme postaviť prístrešok pre bicykle na železničnej stanici, a tak zlepšiť prestupovanie,“ prezradil Mrva.

Vajnory plánujú v roku 2018 v rámci pravidelnej údržby opraviť aj ďalšie chodníky a cesty, rekonštruovať ihriská a možno postaviť aj nové workoutové ihrisko. Podľa slov starostu však všetko záleží od finančných zdrojov a kapacít mestskej časti.

Prístavba základnej školy vo Vajnoroch
3
Galéria
Zdroj: Bratislava - Vajnory
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM