Správy

Vajnorčania sa dočkajú nových studní

Studne budú po dokončení kompletne vyčistené. Navrchu sa bude nachádzať mreža a pod ňou sieť, aby sa zabránilo hádzaniu nečistôt, a tým jej opätovnému znečisteniu.

Ilustračný obrázok k článku Vajnorčania sa dočkajú nových studní
Zdroj: TASR

V bratislavských Vajnoroch obnovujú dve studne nachádzajúce sa na Roľníckej a Baničovej ulici. Už niekoľko rokov boli totiž len torzom v zemi a prekryté iba kusmi betónu a panelom. Mestská časť chcela studne rekonštruovať už v roku 2012, no proces bol zdĺhavý a zložitý, nakoľko obe studne spadajú do pamiatkovej zóny a nebolo jasné ani ich vlastníctvo.

„Po predchádzajúcich rokovaniach s magistrátom boli v minulom roku zverené obe studne do správy mestskej časti. Bol vypracovaný projekt, ktorý bol schválený Krajským pamiatkovým úradom, a na základe zverovacieho protokolu mestská časť pristúpila k rekonštrukcii studní,“ priblížil prestarosta Vajnôr Ján Mrva.

Studne budú po dokončení kompletne vyčistené. Navrchu sa bude nachádzať mreža a pod ňou sieť, aby sa zabránilo hádzaniu nečistôt, a tým jej opätovnému znečisteniu. „Práce by mali byť ukončené do konca mája,“ podotkol starosta.

V rozpočte mestskej časti je na rekonštrukciu oboch studní vyčlenených 5-tisíc eur. Mrva predpokladá, že sa všetky peniaze ani neminú. „Ak sa tento nápad stretne s pozitívnym ohlasom občanov, ako tomu zatiaľ aj je, v budúcich rokoch by sme pristúpili k rekonštrukciám ďalších studní,“ dodal starosta.

Prečítajte si tiež: Mestá a obce bratislavskej župy môžu požiadať o dotáciu

Foto: Ilustračné.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM