Správy

Mestá a obce bratislavskej župy môžu požiadať o dotáciu

Rekonštrukcie centier miest a obcí, výsadba stromov, budovanie cyklochodníkov, detských ihrísk či podpora podnikania. To je len zlomok aktivít, na ktoré môžu teraz mestá a obce bratislavskej župy požiadať o dotáciu.

Ilustračný obrázok k článku Mestá a obce bratislavskej župy môžu požiadať o dotáciu
Zdroj: TASR

Bratislavský samosprávny kraj vyhlásil 5. mája 2016 výzvu na podávanie žiadostí v rámci Bratislavskej regionálnej dotačnej schémy na podporu rozvoja vidieka na rok 2016.

„Hlavným zámerom výzvy je zvyšovanie kvality života obyvateľov žijúcich práve vo vidieckych oblastiach a zamedzeniu vyľudňovania okrajových častí kraja, nakoľko prosperujúci a rozvíjajúci sa vidiek je kľúčom k ďalšiemu rastu celého Bratislavského kraja,“ uviedol predseda BSK Pavol Frešo.

Žiadosti o dotácie na rozvoj vidieka si môžu podať obce, mestá a mestské časti hlavného mesta Bratislava s počtom obyvateľov do 10-tisíc. Celková výška finančných prostriedkov alokovaná vo výzve predstavuje sumu 100-tisíc eur. Vybrané boli dve oblasti podpory.

Čítajte aj: Koniec vláčenia kufrov po schodoch? Mesto vymieňa eskalátory na Hlavnej stanici

Prvá oblasť – OBNOVA OBCÍ – zahŕňa rekonštrukciu a modernizáciu centrálnych zón a verejných priestranstiev, sadové úpravy formou výsadby solitérnych a alejových stromov, záhonov a kríkov, výstavbu a rekonštrukciu cyklistických a peších chodníkov v intraviláne obcí, výstavbu a rekonštrukciu autobusových zastávok a detských ihrísk, vodozádržné opatrenia a opatrenia podporujúce vsakovanie zrážkovej vody.

Druhá oblasť – PODPORA MIESTNEJ EKONOMIKY – sa zameriava na rekonštrukcie nevyužitých objektov pre podnikateľskú činnosť v obci a nákup technológií a zariadení za účelom ďalšieho rozvoja poskytovania služieb obyvateľstvu. Výzva bude otvorená do 25. mája 2016, pričom maximálna výška dotácie, poskytnutá jednému žiadateľovi, nesmie prekročiť sumu 20-tisíc eur.

„Bratislavská regionálna dotačná schéma je jedným z kľúčových nástrojov implementácie Stratégie rozvoja vidieka Bratislavského samosprávneho kraja na roky 2016 – 2020, ktorá bola schválená Zastupiteľstvom BSK dňa 22. apríla 2016. Jej hlavným cieľom je ďalší rozvoj vidieckeho územia kraja v súlade so stratégiami rozvoja jednotlivých mikroregiónov,“ uviedla hovorkyňa Bratislavského samosprávneho kraja Lucia Forman.

Prečítajte si aj: Klarisky dostanú novú fasádu

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM