ESL Správy Samospráva

Vajnorčania rozospievali primátora. Som abstinent, nôtil s nimi z plných pľúc + VIDEO

Primátor Bratislavy Matúš Vallo navštívil koncom minulého týždňa Vajnory. Pracovnú návštevu uzavrel spoločným spevom s miestnymi hudobníkmi.

Ilustračný obrázok k článku Vajnorčania rozospievali primátora. Som abstinent, nôtil s nimi z plných pľúc + VIDEO
4
Galéria
Zdroj: Michal Vlček

Aj keď sú Vajnory známe svojou vinárskou tradíciou, miestni hudobníci spolu s Matúšom Vallom spievali o tom, že alkoholu neholdujú. Na záver primátorovej pracovnej návštevy vo Vajnoroch ho totiž prekvapili pesničkou jeho kapely Para Abstinent.

Chytil sa

„Ukázali sme mu, že k Vajnorom patrí aj skvelá hudba. Primátor ukázal, že nie je žiadne "béčko“ a dal sólo," teší sa starosta Vajnôr Michal Vlček.

Matúš Vallo však, samozrejme, nešiel do Vajnôr len tak. So starostom prebrali viacero tém, ktoré trápia obyvateľov mestskej časti.

Bezpečnosť

Napriek tomu, že Vajnory patria k tým bezpečnejším častiam hlavného mesta, aj tam sú problémy. Aj preto chcú mať svojho mestského policajta.

„Pána primátora a aj náčelníka mestskej polície som informoval, že sa nám podarilo nájsť kandidáta na okrskára pre mestskú časť Vajnory. Ten by mal čoskoro nastúpiť na výcvik a v prípade, že bude úspešne zaradený do zboru, bude hliadkovať práve v našej mestskej časti. Taktiež platí sľub, že my sa budeme spolupodielať na jeho mzde a za to bude umiestnený prioritne vo Vajnoroch,“ vraví starosta Michal Vlček.

Električka

Tak ako každá okrajová mestská časť majú Vajnory asi najväčší problém s dopravou. „Ja, samozrejme, chápem, že električka je beh na dlhú trať a Vajnory, bohužiaľ, nie sú v prvom kole potenciálnych kandidátov, spoločne s Biskupicami alebo Petržalkou, o čom ma informoval primátor. Zároveň som ale apeloval, ak už máme ako mestská časť železnicu, prosím, využime ju,“ dodáva Michal Vlček.

Primátor Matúš Vallo prisľúbil, že do polovice septembra bude mať mestská časť jasné stanovisko ako ďalej s možnosťou presmerovania dopravy až na železničnú stanicu.

Vallo zaspieval vo Vajnoroch

PRIMÁTOR MATÚŠ VALLO SI S NAMI ZASPIEVAL VO VAJNOROCH Včera zavítal do našej mestskej časti primátor Bratislavy Matúš Vallo má rád Bratislavu. Ukázali sme mu, že k Vajnorom patrí aj skvelá hudba a naši miestni hudobníci si pre neho pripravili skladbu Abstinent od PARA - Brutalna Zostava. Primátor ukázal, že nie je žiadne "béčko" a dal sólo. 🙂 #matusvallomaradvajnory

Posted by Michal Vlček - starosta Vajnor on Friday, September 4, 2020
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM