Rôzne

V ZOO otvoria tento rok novú chovnú stanicu pre vlky

V bratislavskej ZOO chcú v tomto roku otvoriť nové chovné zariadenie pre vlky európske aj s drevenou vyhliadkovou plošinou pre návštevníkov.

Ilustračný obrázok k článku V ZOO otvoria tento rok novú chovnú stanicu pre vlky
10
Galéria
Zdroj: Hlavné mesto SR Bratislava

Okrem chovnej stanice pre vlky sa má zväčšiť chovné zariadenie pre pandy červené. Informovala o tom Iveta Kešeľáková z komunikačného oddelenia bratislavského magistrátu.

Kvalitný výbeh

V tomto roku bude hospodáriť bratislavská ZOO s rozpočtom viac ako 1 300-tisíc eur. Jednou z najvýznamnejších investícií roka 2017 v ZOO je vybudovanie nového chovného zariadenia s dôstojnejšími podmienkami na život vlkov európskych. Projekt je sčasti financovaný hlavným mestom a sčasti z príspevkov podporovateľov projektu Aby naše vlky spokojne vyli.

Chovné zariadenie, ktoré vlky momentálne obývajú, je podľa ZOO zastarané a nevytvára ideálne podmienky na ich chov. Vlkom chcú preto poskytnúť výbeh, ktorý bude lepšie vyhovovať ich potrebám a vernejšie kopírovať prostredie, v ktorom sa nachádzajú vo voľnej prírode.

Lepšie podmienky pre zvieratá

„Počas roka dôjde aj k úpravám chovných zariadení, napríklad inštalácii prútených zásten na vybrané výbehy kopytníkov, výsadbe rastlín vo vybraných výbehoch a voliérach, komplexnej výmene zariadenia chovných priestorov pre primáty, komplexnej úprave ostrova s ubikáciou, úprave starých výbehov po vlkoch pre hyeny pásavé, úprave a vydekorovaniu expozícií v teráriu a exotáriu (nová expozícia pre varany stepné, úprava expozície pre leguány zelené),“ priblížila Kešeľáková.

V tomto roku sa zrealizuje aj inštalácia oceľovej siete na výbeh šimpanzov a nových preliezačiek vo výbehu, komplexná výmena lán v expozícii orangutanov, úprava ostrova pre nosále, oprava prístreškov a preddvorčekov pre zubry, chovného zariadenia pre dikobrazy či umelých skál v pavilóne šeliem. Hlavné mesto vyčlenilo v rozpočte 80-tisíc eur na dokončenie oplotenia ZOO.

Bratislavská ZOO láka veľkých aj malých
6
Galéria
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM