Rôzne Rôzne

V závere víkendu počítajte s dopravnými obmedzeniami

V súvislosti so zabezpečením podujatí sprevádzajúcich predsedníctvo SR v Rade EÚ Krajský dopravný inšpektorát upozorňuje na plánované dopravné obmedzenia počas najbližších dní v hlavnom meste.

Ilustračný obrázok k článku V závere víkendu počítajte s dopravnými obmedzeniami
Zdroj: Dnes24.sk

V súvislosti s podujatiami, ktoré budú sprevádzať predsedníctvo Slovenskej republiky v Rade Európskej únie v Bratislave, Krajský dopravný inšpektorát Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave upozorňuje vodičov na dopravné obmedzenia, s ktorými je potrebné počítať v dňoch 24. až 25. júl na území hlavného mesta SR Bratislavy.

V uvedených dňoch môže dôjsť k čiastočným dopravným obmedzeniam pri presune delegácií z letiska M. R. Štefánika a hraničného prechodu Jarovce – Kitsse k miestam ubytovania delegácií (hotel River Park, Austria Trend), resp. pri presune z centra mesta na letisko a hraničný prechod a v dňoch 24. a 25. júl aj v popoludňajších a večerných hodinách na Bratislavský hrad a na MZVaEZ SR.

Usmerňovanie a reguláciu dopravy budú zabezpečovať hliadky dopravnej polície podľa vzniknutej dopravno-bezpečnostnej situácie. Bratislava24.sk o tom informovala hovorkyňa KR PZ v Bratislave Lucia Mihalíková.

Od 1. do 15. októbra 2016 je neprejazdná Medená ulica, vjazd vozidiel je možný cez Kúpeľnú ulicu.

Dňa 25. júla v čase od šiestej do osemnástej hodiny budú dopravné obmedzenia v zmysle schváleného projektu organizácie dopravy, v rámci ktorého bude zakázaný vjazd na Mostovú ulicu z Vajanského a Rázusovho nábrežia. Vjazd k hotelu Carlton bude pre hostí umožnený z Jesenského a Gorkého ulice, ktorý bude zároveň riadený a kontrolovaný príslušníkmi Policajného zboru.

Polícia upozorňuje

Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave zároveň upozorňuje všetkých účastníkov cestnej premávky, že sú povinní dodržiavať pravidlá cestnej premávky, správať sa disciplinovane a ohľaduplne tak, aby neohrozil bezpečnosť alebo plynulosť cestnej premávky.

Zároveň sú povinní prispôsobiť svoje správanie najmä stavebnému, dopravno-technickému stavu cesty, situácii v cestnej premávke, poveternostným podmienkam a svojim schopnostiam, poslúchnuť pokyn vyplývajúci z dopravnej značky alebo dopravného zariadenia.

Tiež poslúchnuť pokyn, výzvu alebo príkaz policajta súvisiaci s výkonom jeho oprávnení pri dohľade nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky, strpieť výkon jeho oprávnení, ako aj pokyny iných osôb, ktoré na to oprávňuje zákon o cestnej premávke.

Čítajte aj: Nová cyklotrasa z Jelačičovej po Metodovu dostáva reálne kontúry

Ilustračný obrázok

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM