Rôzne Správy

V uliciach Bratislavy sa po prvý raz uskutoční Trojkráľový sprievod

Mená troch kráľov – Gašpara, Melichara a Baltazára si verejnosť bude môcť pripomenúť ich iniciálami na medovníkoch vo forme bratislavského hradu.

Ilustračný obrázok k článku V uliciach Bratislavy sa po prvý raz uskutoční Trojkráľový sprievod
7
Galéria
Zdroj: TASR

Aktuálny 24. ročník koledníckej akcie Dobrá novina sa blíži ku koncu. V mnohých obciach budú koledníci navštevovať rodiny počas sviatku Zjavenia Pána, ktorý pripadá na 6. januára. Pri tejto príležitosti sa v nedeľu v Bratislave uskutoční aj prvý Trojkráľový sprievod. Informoval o tom projektový manažér Jozef Magda z eRko – Hnutia kresťanských spoločenstiev detí, ktoré kolednícku akciu organizuje.

Cesta plná prekvapení

„Zraz bude o 14:30 hod. pri Trojičnom stĺpe na Rybnom námestí, odkiaľ budú prítomní nasledovať hudbu a malých ‚hviezdonoscov‘. Na ceste ich bude čakať množstvo prekvapení. Budú pritom, keď pastieri stretnú troch kráľov a keď sa v uličkách a na námestiach bratislavského Starého Mesta rozohrá príbeh spred dvoch tisícročí,“ priblížil Magda. Mená troch kráľov – Gašpara, Melichara a Baltazára si verejnosť bude môcť pripomenúť ich iniciálami na medovníkoch vo forme bratislavského hra­du.

Peniaze pre dobrú vec

„Koledníci Dobrej noviny sa stretnú aj s ministerkou školstva Martinou Lubyovou. V pondelok 7. januára jej zakoledujú a zavinšujú deti a mladí ľudia zo Šale,“ povedal Magda. Symbolickou bodkou za 24. ročníkom Dobrej noviny bude tradičná návšteva Prezidentského paláca.

„Prezident SR Andrej Kiska prijme v utorok 8. januára tri kolednícke skupinky z Brusnice, Kysuckého Nového Mesta a Podunajských Biskupíc,“ uzavrel Magda.

Vyzbierané finančné prostriedky z 24. ročníka Dobrej noviny budú určené pre deti, mladých ľudí a vdovy v Ugande.

Tradičnú kolednícku akciu Dobrá novina organizuje eRko – Hnutie kresťanských spoločenstiev detí v spolupráci s katolíckymi farnosťami v približne 1280 mestách a obciach na celom Slovensku. V 23. ročníku sa do nej zapojilo 24 297 koledníkov v 2522 skupinkách, ktorí spolu navštívili 65 938 rodín. Celkový výnos predstavoval viac ako 1 113 639 eur.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM