Rôzne

V Stupave plánujú výstavbu obytného súboru Nový majer

Výstavba je navrhovaná v dvoch variantoch, ktoré sa od seba líšia v pomere celkovej plošnej výmere zelene a spevnených plôch.

Ilustračný obrázok k článku V Stupave plánujú výstavbu obytného súboru Nový majer
2
Galéria
Zdroj: stupava.sk

V meste Stupava chcú postaviť obytný súbor Nový majer s troma bytovými objektmi a 77 bytovými jednotkami. Výstavbu plánuje bratislavská spoločnosť MPL House za predpokladaných 10 miliónov eur.

So stavebnými prácami chce začať v júni 2018, ukončené by mali byť v marci 2020. Vyplýva to zo zverejneného zámeru, ktorý je momentálne v procese posudzovania vplyvov na životné prostredie (EIA).

Nový majer

Miesto plánovanej výstavby je vzdialené zhruba 550 metra od Námestia svätej Trojice, v blízkosti Marcheggskej ulice. Stavba má byť na túto ulicu a následne na cestu I/2 aj dopravne napojená. „Lokalita je atraktívna na jednej strane svojou pozíciou pri území meandrov Stupavského potoka s vysokým potenciálom kvality prírodného prostredia, na druhej strane svojou historickou stopou bývalého Veľkého majera,“ píše sa v zámere.

Základom riešenia je dvor ako odkaz na pôvodné dvorové usporiadanie trojkrídlového majera. Tri novonavrhované bytové objekty zvierajú z juhu otvorené nádvorie so zeleňou a verejným priestorom s vodným motívom.

Objekty sú navrhované s troj-, štvor- a päťnadzemnými podlažiami. Výstavba je navrhovaná v dvoch variantoch, ktoré sa od seba líšia v pomere celkovej plošnej výmere zelene a spevnených plôch. Vo variante I sa na ploche riešeného územia uvažuje s vyčlenením 2801 metrov štvorcových (m2) plochy na vegetačné úpravy. Variant II počíta s vyššou výmerou zelene o 335 m2, t. j. na úrovni 3136 m2. Odporúčaná je preto realizácia druhého variantu.

Investor plánuje vybudovať 135 parkovacích stojísk, z toho 100 bude umiestnených v podzemnej parkovacej garáži a 35 bude situovaných na teréne v areáli stavby.

Nový majer
2
Galéria
Zdroj: stupava.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM