Rôzne Správy

V Ružinove sa zatúlali rozkošné KÁČATKÁ: Hľadajú im ADOPTÍVNU mamu

V mestskej časti neváhali - okamžite sa snažili drobizg zachrániť a situáciu konzultovali s odborníkmi.

Ilustračný obrázok k článku V Ružinove sa zatúlali rozkošné KÁČATKÁ: Hľadajú im ADOPTÍVNU mamu
Zdroj: facebook.com/Martin Chren - starosta Ružinova

Pri Štrkoveckom jazere v Ružinove sa zatúlalo 11 malých kačičiek. Ich osud bol neistý, ale vyzerá to tak, že všetko dobre dopadne.

Záchranná akcia

Včera (21. 4.) podvečer kontaktoval vicestarostu Ružinova Martina Patoprstého jeden z obyvateľov mestskej časti. Na chodníkoch pri Štrkoveckom jazere našiel až 10 potulujúcich sa malých káčatiek bez mamy. Ako informovala starosta Ružinova Martin Chren na sociálnej sieti, záchrancovi sa podarilo zahnať ich naspäť k vode, dokonca im kvôli teplu nechal kus svojho oblečenia.

„Na miesto okamžite vyrazil kolega z nášho Ružinovského podniku. Pri obhliadke sa snažil nájsť mamu, namiesto toho však dokonca našiel ešte jedno zatúlané káčatko – takže nakoniec ich je jedenásť,“ opisuje záchrannú akciu Chren.

Hľadá sa mama

V Ružinove neváhali a okamžite situáciu konzultovali s odborníkmi. „Bolo jasné, že sa matka ku káčatkám už nevráti. Na noc preto boli prichýlené u nás v Ružinovskom podniku, kde dostali od kolegov prvotriednu starostlivosť – od stravy až po venčenie na tráve. Skvelá správa je, že všetkých jedenásť káčatiek prežilo noc a dnes by si ich mali prevziať odborníci z ochrany prírody a prideliť ich adoptívnej mame,“ píše starosta.

Maličkosti, na ktorých záleží

Martin Chren zároveň poďakoval pracovníkom z Ružinovského podniku, ktorí sa o vtáčí drobizg postarali. „Niekto si možno povie, že je to drobnosť – ale presne takéto detaily ukazujú, že starať sa o Ružinov nie je pre mojich kolegov len robota za peniaze, ale že im na Ružinove naozaj záleží,“ skonštatoval na záver Chren.

11 ZACHRÁNENÝCH KÁČATIEK - ĎAKUJEME, Ružinovský Podnik! Včera podvečer kontaktoval nášho vicestarostu Martin Patoprstý...

Posted by Martin Chren - starosta Ružinova on Friday, April 22, 2022

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM