Správy Samospráva

V Ružinove sa bude diskutovať o územnom pláne zóny Štrkovecké jazero

Verejnosť môže svoje pripomienky doručiť do 19. januára Okresnému úradu Bratislava, odbor starostlivosti o životné prostredie na Tomášikovej ulici.

Ilustračný obrázok k článku V Ružinove sa bude diskutovať o územnom pláne zóny Štrkovecké jazero
3
Galéria
Zdroj: TASR

V Ružinove sa bude tento týždeň diskutovať o územnom pláne zóny (ÚPZ) Štrkovecké jazero. Témou štvrtkového (10. 1.) verejného zhromaždenia je prerokovanie správy o hodnotení konceptu riešenia spomínanej územnoplánovacej dokumentácie. Informuje o tom mestská časť na svojej webovej stránke.

Vyjadrite svoj názor

„Verejnosť môže svoje pripomienky doručiť do 19. januára Okresnému úradu Bratislava, odbor starostlivosti o životné prostredie na Tomášikovej ulici,“ uvádza samospráva. Samotné verejné zhromaždenie je naplánované na štvrtok 10. januára od 16.30 h vo veľkej zasadačke ružinovského miestneho úradu na Mierovej ulici. Správa na preštudovanie je k dispozícii TU.

Mestská časť má v súčasnosti schválené dva ÚPZ: Trnávka, Krajná – Bočná a druhým je Trnávka – stred, kde samospráva obstaráva zmeny a doplnky. Okrem toho obstaráva 11 územných plánov zón. Vyhlásené má tiež dve stavebné uzávery, a to pre územie Bajkalská-roh a lokalitu Ostredky. Tretia stavebná uzávera zatiaľ vyhlásená nebola.

Práve vyhlasovanie stavebných uzáver sa za bývalého vedenia stretlo so značnou kritikou zo strany poslancov. Tí už v máji 2017 vyjadrili nespokojnosť a znepokojenie s pomalým procesom ich vyhlasovania. Schváleným uznesením vtedy zároveň reagovali na petíciu proti zahusťovaniu sídlisk na území mestskej časti, ktorá zároveň žiadala bezodkladné podania návrhov na začatie konaní o vydanie rozhodnutí o stavebných uzáverách. Podpísalo ju takmer 5 000 nespokojných obyvateľov.

Štrkovecké jazero v zime
3
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM