Správy

Okolo Štrkoveckého jazera nám posvietia nové moderné LED svietidlá

Parkové svietidlá sú v týchto dňoch inštalované aj na Fajnorovom nábreží, na Gondovej a Prešernovej ulici, na Šafárikovom námestí a v Kukoreliho parku.

Ilustračný obrázok k článku Okolo Štrkoveckého jazera nám posvietia nové moderné LED svietidlá
2
Galéria
Zdroj: Hlavné mesto SR Bratislava

Obľúbená lokalita Štrkoveckého jazera bude ešte atraktívnejšia. Hlavné mesto tu osadilo nové moderné LED svietidlá, ktoré sú úsporné, ekologické a odolné voči nárazom. Bratislava.24 in­formovala Zuzana Onufer, hovorkyňa Magistrátu hlavného mesta SR Bratislavy.

Stovky nových svietidiel

Podobné svietidlá inštaluje hlavné mesto aj v ďalších lokalitách v Starom Meste a Ružinove. „Štrkovecké jazero je obľúbeným miestom pre rodiny s deťmi či športovcov, ktorí si tu chodia zabehať. Preto sme sa práve tu rozhodli osadiť 59 nových parkových svietidiel, ktoré majú pekný dizajn a využívajú najnovšie technológie. Spríjemnia tak pobyt ľuďom v tejto lokalite aj vo večerných hodinách,“ povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Celkovo hlavné mesto vymení 160 svietidiel. Parkové svietidlá sú okrem Štrkoveckého jazera v týchto dňoch inštalované na Fajnorovom nábreží, na Gondovej a Prešernovej ulici, na Šafárikovom námestí a v Kukoreliho parku. Spolu to bude 100 svietidiel. Uličné svietidlá v počte 60 kusov osadí hlavné mesto budúci týždeň na Palisádach a na Mudroňovej ulici v Starom Meste.

Moderné a úsporné

Tieto svietidlá vymieňa hlavné mesto na ucelených uliciach, aby sme mali v jednom úseku rovnaké svietidlá a nedochádzalo tak k miešaniu svietivosti jednotlivých svetelných bodov. Vyberali sme z viacerých variant a po konzultáciách s Mestskou políciou Bratislava a Krajským dopravným inšpektorátom sme vybrali práve tieto ulice a parky. Okrem toho hlavné mesto koncom roka osadilo v Bratislave 150 stĺpov verejného osvetlenia, ktoré nahradili skorodované a nebezpečné stožiare.

Nové parkové a uličné LED svietidlá majú oproti bežným sodíkovým lampám viacero výhod. Sú úsporné, majú dlhšiu životnosť, okamžitý nábeh svitu, odolnosť voči vibráciám a nárazom a znížený svetelný smog. Svietivosť je sústredená na potrebné úseky a majú nastaviteľný režim stmievania.

Nové moderné LED svietidlá okolo Štrkoveckého jazera
2
Galéria
Zdroj: Hlavné mesto SR Bratislava
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM