Rôzne

V Ružinove plánuje investor postaviť polyfunkčné objekty Vlčie maky

Tri polyfunkčné objekty majú byť päťpodlažné s ustupujúcim šiestym podlažím. Budovy majú mať výšku 18,5 metra.

Ilustračný obrázok k článku V Ružinove plánuje investor postaviť polyfunkčné objekty Vlčie maky
Zdroj: enviroportal.sk

V Ružinove plánuje spoločnosť Elite Holding postaviť polyfunkčné objekty Vlčie maky a budovy obchodu, výroby i služieb. Investor predpokladá spustenie výstavby v rokoch 2020 až 2022.

Vynaložiť chce na to zhruba 16 miliónov eur. Vyplýva to zo zverejnenej dokumentácie, ktorá je momentálne v procese posudzovania vplyvov na životné prostredie (EIA).

Vlčie maky

Investor chce stavať na pozemkoch, ktoré z východnej strany ohraničuje ulica Domové role, zo západnej a severnej strany ich ohraničujú záhrady a orná pôda a z južnej strany areály menších priemyselných podnikov (sklady a spevnené plochy na parkovanie nákladných vozidiel). Riešená plocha areálu má 12 686 štvorcových metrov (m2). V súčasnosti je nezastavaná a predstavuje zväčša ornú pôdu využívanú na pestovanie poľnohospodárskych plodín.

„Nosným ťažiskom navrhovanej činnosti je funkcia bývania s doplnením o ďalšie prvky občianskej vybavenosti a tiež funkcia obchodu, nerušivej výroby a služieb. Architektonický výraz a hmotovo-priestorové riešenie navrhovanej činnosti zachovávajú charakteristiku mestského prostredia,“ deklaruje investor v zámere.

Areál má pozostávať z troch polyfunkčných objektov a z deviatich objektov služieb, obchodu a výroby. Výroba umiestnená v areáli má byť nerušivá a nemá mať negatívny či nadlimitný vplyv na kvalitu bývania a zdravie budúcich obyvateľov komplexu.

Tri polyfunkčné objekty majú byť päťpodlažné s ustupujúcim šiestym podlažím. Budovy majú mať výšku 18,5 metra. Päť objektov výroby a služieb má byť dvojpodlažných a štyri majú byť halové, jednopodlažné. Parkovanie v polyfunkčnom komplexe je navrhované v podzemnej jednopodlažnej parkovacej garáži s kapacitou 105 parkovacích miest a na povrchu v areáli s kapacitou 159 parkovacích miest. Vjazd na pozemok bude riešený z novovybudovanej prístupovej komunikácie z ulice Domové role.

Ak chcete dostávať pravidelný prísun aktualít z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM