Rôzne Správy

Projekt Klingerka vyrastie už onedlho, má právoplatné stavebné povolenie

Klingerku vybudujú v Ružinove pri Prístavnej, Pláteníckej a Súkenníckej ulici, na mieste, kde predtým stála pod rovnakým názvom textilná továreň.

Ilustračný obrázok k článku Projekt Klingerka vyrastie už onedlho, má právoplatné stavebné povolenie
5
Galéria

Realitný projekt Klingerka, za ktorým stojí developer J&T Real Estate, už disponuje právoplatným stavebným povolením. Informoval o tom investor s tým, že sa už pripravuje na spustenie výstavby.

Diskusia s obyvateľmi

„Získaním právoplatného stavebného povolenia postupuje Klingerka do samotnej realizácie. Po ukončení dôkladného vyčistenia územia, ktoré na pozemku realizuje spoločnosť EBA už niekoľko mesiacov, sa začne realizácia zakladania,“ spresnila spoločnosť J&T Real Estate.

Developer tvrdí, že po získaní územného rozhodnutia predstavil projekt obyvateľom dotknutého územia na verejnej prezentácii a poskytol priestor na otvorenú diskusiu. Výsledkom majú byť najmä opatrenia na zmiernenie dosahu výstavby na komfort bývania v území. Napríklad zariadenie staveniska, ktoré pozostáva z niekoľkých na sebe položených kontajnerov, bude tvoriť stenu orientovanú tak, aby chránila rodinnú zástavbu pred hlukom a prachom.

Namiesto továrne

„Aby sme eliminovali pohyb stavebných mechanizmov po cestných komunikáciách, budú tieto vchádzať najkratšou možnou cestou na stavenisko a rovnako aj z neho vychádzať,“ vysvetlil projektový manažér J&T Real Estate Peter Medľa. Investor zriadil pre verejnosť aj špeciálnu mailovú adresu, na ktorú môžu posielať svoje postrehy a podnety.

Klingerku vybudujú v Ružinove pri Prístavnej, Pláteníckej a Súkenníckej ulici, na mieste, kde predtým stála pod rovnakým názvom textilná továreň. Projekt je navrhnutý ako koncept dvoch budov – bytovej veže a administratívneho objektu, ktoré prepája parkovací dom so zelenou strechou. Komplexnosť má dopĺňať občianska vybavenosť. Centrálnym verejným priestorom celej zóny má byť park, ktorý bude slúžiť pôvodným aj novým obyvateľom takzvanej klingerovej kolónie.

Projekt Klingerka
5
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM