Rôzne

V Ružinove darujú krajšie Vianoce rodinám v núdzi

Dom kultúry Ružinov ožije detským smiechom a tancom vďaka prvému ročníku benefičného zábavného popoludnia pre rodiny s deťmi Daruj Vianoce.

Ilustračný obrázok k článku V Ružinove darujú krajšie Vianoce rodinám v núdzi
4
Galéria
Zdroj: TASR

Cieľom podujatia Daruj Vianoce je finančne prispieť sociálne slabším rodinám a darovať im darček pod stromček. „Aj týmto spôsobom chceme pomôcť rodinám, ktoré sa ocitli v neľahkej situácii, či už finančnej alebo zdravotnej. Celý výťažok z podujatia, na ktoré je dobrovoľné vstupné, venujeme rodinám v núdzi,“ uviedol starosta Ružinova Dušan Pekár.

Zábavné popoludnie

„Na návštevníkov čaká bohatý program. Tešiť sa môžu na divadielko, tvorivé dielničky, tancovačku, kúzelníka, tombolu a množstvo ďalšej zábavy. Medzi deti zavíta aj samotný Mikuláš s darčekmi,“ Bratislava24.sk informovala Marianna Šebová, hovorkyňa Bratislava-Ružinov.

Prispieť svojou troškou do samotnej zbierky môžete každý. Stačí doniesť veci, ktoré už nepotrebuje a sú vhodné na darovanie, do DK Ružinov na Ružinovskej 28 v sobotu 26. 11. 2016 v čase od 16:00 hod. do 18:00 hod. alebo si dohodnúť termín formou emailu na adrese: maria@sdetmi.com.

Vítané sú najmä sladkosti, nové alebo takmer nové hračky, ale nie plyšové, sviečky či iné pekné veci do domácnosti, hry, knihy, nepoužitá kozmetika, vianočné ozdoby a podobne. Jednoducho čokoľvek, čo by potešilo srdiečka detí či dospelých pod vianočným stromčekom.

Zároveň, ak niekto pozná ružinovskú rodinu so štyrmi a viac deťmi, v ktorej je samoživiteľom jeden rodič alebo starý rodič, alebo ktorej člen má vážnu chorobu, poprípade rodinu v momentálne zlej situácii, stačí ju prihlásiť na adrese: maria@sdetmi.com. Vybrané rodiny dostanú na podujatí symbolický vianočný balíček pod stromček. Prihlásené rodiny nebudú vystupovať verejne, ani nebudú medializované.

Veci, ktoré sa na podujatí Daruj Vianoce neodovzdajú, poputujú do krízového centra Maják nádeje.

Podujatie organizujú mestská časť Ružinov, spoločnosť Cultus Ružinov, a. s., OZ Ružinov Pozitív a S DEŤMI, o. z.

Program: • 15:00 Otvorenie podujatia • 15:15 Tance pre deti • 16:00 Víla Ella • 16:45 Kúzelník • 17:15 Tombola • 17:30 Divadlo baretka – Príchod Mikuláša s anjelom a darčekmi • 15:00 – 18:00 Tvorivé dielničky

Podujatie odštartuje v nedeľu 4. decembra v Dome kultúry Ružinov o 15:00 hod.

Ilustračný obrázok

Krajšie Vianoce
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM