Samospráva

Ružinov ukončil rekonštrukcie ciest a chodníkov vo svojej správe

Ružinov ukončil tohtoročné práce na bezbariérových úpravách ciest a chodníkov. Nový povrch má po prácach sedem ciest, jeden križovatkový priestor a tri chodníky.

Ilustračný obrázok k článku Ružinov ukončil rekonštrukcie ciest a chodníkov vo svojej správe
3
Galéria
Zdroj: Bratislava - Ružinov

Bratislavský Ružinov ukončil tohtoročnú štvrtú etapu bezbariérových úprav chodníkov vo svojej správe, v rámci ktorej vymieňa ich vysoké obrubníky za sklopené.

Nové obrubníky

Celkovo sa mestskej časti podarilo upraviť zjazdy na siedmich chodníkoch a samospráva do týchto prác investovala viac ako 9-tisíc eur. Informovala o tom hovorkyňa Ružinova Marianna Šebová.

„S týmito úpravami sme začali a pokračujeme v nich preto, aby sme uľahčili pohyb po chodníkoch obyvateľom, či už na invalidných vozíkoch, s barlami, ale aj mamičkám s kočíkmi,“ vysvetľuje ružinovský starosta Dušan Pekár. Nové sklopené obrubníky má najnovšie chodník na Pivoňkovej ulici pred materskou školou, chodník medzi Kladnianskou a Sinokvetnou ulicou, medzi Velehradskou a Revúckou ulicou či na Solivarskej ulici.

Opravy chodníkov

Mestská časť zároveň ukončila aj opravy komunikácií a chodníkov vo svojej správe, na ktoré v rozpočte vyčlenila zhruba 300-tisíc eur. Nový asfaltový povrch má po rekonštrukčných prácach sedem ciest, jeden križovatkový priestor a tri chodníky.

Ide napr. o Pavlovovu ulicu v úseku medzi Kulíškovou a Páričkovou ulicou či Kľukatú ulicu, a to v časti od Kaštieľskej po Hríbovú, kde sa zároveň vybudovali uličné odvodňovacie vpusty. Vynovený je tiež križovatkový priestor Mesačnej ulice a Trnavskej cesty, cesta na Čmelíkovej ulici, časť vozovky na Sputnikovej ulici, časť komunikácie a chodníka na Banšelovej ulici, chodník na Ribayovej ulici, ale aj na Stachanovskej v úseku od Kladnianskej po Kľukatú ulicu.

Za uplynulých šesť rokov opravila mestská časť viac ako 40 ciest a 20 chodníkov. Náklady dosiahli 1,3 milióna eur, ktoré hradila samospráva, Bratislavský samosprávny kraj a súkromní investori.

Opravené cesty v Ružinove
3
Galéria
Zdroj: Bratislava - Ružinov
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM