Rôzne Rôzne

V račianskej lokalite Východné sa zatiaľ stavať nebude

Rača vydala záporné stanovisko k zámeru výstavby na Východnom v časti Paseky.

Ilustračný obrázok k článku V račianskej lokalite Východné sa zatiaľ stavať nebude
Zdroj: TASR

Bratislavská Rača nesúhlasí s výstavbou obytného komplexu v lokalite Východné. K zámeru výstavby, ktorá sa mala realizovať v časti Paseky vydala záporné stanovisko.

Investičný zámer predložený spoločnosťou PETRING hovorí o výstavbe šesťpodlažnej budovy s rozlohou 1035.9 štvorcových metrov na parcele s celkovou výmerou 3 453 m2 v susedstve bytovky Na pasekách.

V rámci objektu chce investor postaviť 25 bytových jednotiek s rozlohou maximálne 60 m2 a ďalších 50 apartmánov s podobnými výmerami, 35 podzemnými a 45 exteriérovými miestami na parkovanie.

Nesplnili podmienky mestskej časti

Starosta Rače Peter Pilinský pri odôvodnení zamietavého stanoviska poukázal na absenciu spracovania zonálnej dokumentácie alebo urbanistickej štúdie, potrebnej pre koncepciu priestorového usporiadania z hľadiska celkového využívania územia.

„Riešenia dopravnej obsluhy a napojenie stavby na sieť technickej infraštruktúry musia byť navrhnuté tak, aby spĺňali podmienky stanovené mestskou časťou,“ zdôraznil Pilinský.

Upozornil tiež, že vzhľadom na veľkú rozlohu lokality a majetkoprávne vzťahy k dotknutým pozemkom je potrebná etapovitosť výstavby, pričom cesty a rozvody technickej infraštruktúry sa musia dimenzovať s možnosťou napojenia vedľajších území.

„Z kapacitných dôvodov nesúhlasíme ani s navrhovaným s dopravným napojením investičného zámeru na ulicu Na pasekách,“ doplnil Pilinský.

Vyzval aj k preukázaniu zastaviteľnosti pozemkov. „Individuálnou výstavbou bez spracovania územnoplánovacieho podkladu by mohlo dôjsť k znehodnoteniu susedných pozemkov,“ vysvetlil račiansky starosta.

Čítajte aj: Megalomanská stavba v Rači: Mestská časť neustúpila, projekt v areáli bývalých Vinárskych závodov chce zmenšiť

Ilustračné foto

Rínok Rača
6
Galéria
Zdroj: Rínok Rača
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM