Samospráva

V Rači môžete prváčika zapísať do dvoch škôl. Na čo sa treba pripraviť?

V mestskej časti Bratislava–Rača sa zápis do 1. ročníka základných škôl uskutoční jednotne v piatok 6. februára a sobotu 7. februára.

Ilustračný obrázok k článku V Rači môžete prváčika zapísať do dvoch škôl. Na čo sa treba pripraviť?
Zdroj: TASR

Vybrať si možno z dvoch základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti MČ Rača – ZŠ Tbiliská a ZŠ s materskou školou J. A. Komenského na Hubeného ulici, pričom treťou možnosťou je Spojená škola de La Salle. „Odporúča sa zapísať dieťa len do jednej základnej školy,“ povedala vedúca Školského úradu v Rači Angelika Bezděková.

Zákonní zástupcovia si k zápisu dieťaťa do základnej školy musia so sebou priniesť svoj občiansky preukaz, rodný list dieťaťa a v prípade zdravotného či iného postihnutia dieťaťa aj doklad o jeho špeciálnych výchovno-vzdelávacích potrebách.

„Mestská časť Rača v súčasnosti eviduje 236 predškolákov. Zápis do 1. ročníka základnej školy je aj posúdením pripravenosti a zrelosti dieťaťa – predškoláka – na zvládnutie školských povinností prítomnými pedagógmi školy,“ dodala Bezděková.

Návštevu Centra pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie alebo iného poradenského centra môže pedagóg odporučiť v prípade zistenia, že dieťa ešte nie je pripravené chodiť do školy.

„Zápisy do materských škôl budú prebiehať celý mesiac v termíne od 16. februára do 16. marca 2015, pričom rodičia si môžu vybrať zo siedmich škôlok v zriaďovateľskej pôsobnosti MČ Rača,“ doplnila informácie Eva Miklánková, hovorkyňa starostu MÚ Rača.

Prečítajte si tiež: Máte doma budúceho prváčika? Zápisy pomaly štartujú. Toto by ste mali vedieť

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM