Rôzne Správy

V priestoroch Café Štúdia sa nahrávali platne. Hudobné legendy tam stretnete aj dnes

Kaviareň s reštauráciou Café Štúdio nájdete na rohu Laurinskej a Nedbalovej ulice. Útulný interiér vás privíta vôňou kapučína a dobrou muzikou.

Ilustračný obrázok k článku V priestoroch Café Štúdia sa nahrávali platne. Hudobné legendy tam stretnete aj dnes
12
Galéria
Zdroj: Facebook

V kaviarni a reštaurácii Café Štúdio dodnes cítiť závan čias, keď sa v priestoroch budovy stretávali v 60. až 70. rokoch minulého storočia fanúšikovia dobrej muziky. Svoje miesto tu malo Divadlo hudby, v ktorom sa pri šálke čaju alebo pohári vína počúvali nové albumy a premietali diapozitívy.

Miesto s vôňou vinylu

Neskôr Divadlo hudby nahradilo nahrávacie štúdio Opusu, za čias socializmu jediné slovenské hudobné vydavateľstvo. Piesne z nahrávok tých čias dodnes znejú éterom. Po Nežnej revolúcii sa Opus s priestormi rozlúčil. Na viac ako desať dlhých rokov zostali opustené. Až neskôr, v roku 2001, vznikla v dome kaviareň, ktorú dnes poznáme pod menom Café Štúdio.

Ako spomienku na staré dobré časy zavesili majitelia na steny podniku staré platne a fotografie z obdobia začiatkov legiend slovenskej popmusic.

Podnik sa snaží zachovať ducha slávnych čias aj koncertami hudobných legiend či začínajúcich skupín. Každý deň v týždni si tu môžete vypočuť klavírny alebo gitarový koncert. V kaviarni vystupujú dídžeji aj mladé talenty. Stretnete tu aj Janka Lehotského či Petra Lipu.

Niečo pod zub

Ak sa vám zachce pri spomienkach na časy minulé aj niečo zjesť, máte na výber od šalátov cez jedlá z hydiny a palacinky až po bryndzové halušky a tatarák s hriankami.

Smäd uhasia a dobrú náladu podporia rôzne miešané kokteily. Milovníci kráľovského nápoja si môžu pochutnať na viacerých druhoch bielych, červených aj ružových vín. Pivári určite nepohrdnú krušovickou dvanástkou či desaťstupňovým Zlatým bažantom.

Čítajte aj: Radi si vychutnáte zlatistý mok? Pivovar s dlhoročnou tradíciou vás rozhodne nesklame

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM