Rôzne

V piatok vymeňte bary za unikátne miesto: Zoberte priateľov k zabudnutému depu

Fascinovaní zabudnutými priestormi prinášajú život na miesta netradičné alebo neprístupné, zvyčajne s inštaláciou zaujímavých diel moderného umenia.

Ilustračný obrázok k článku V piatok vymeňte bary za unikátne miesto: Zoberte priateľov k zabudnutému depu
5
Galéria
Zdroj: Facebook

Reč je o projekte Spots unique places to celebrate art. Zvyčajne raz za mesiac organizujú nový event na zabudnutom mieste so vstupom zdarma, príjemným posedením s dídžejom a barom.

Umenie na jedinečných miestach

Ako fanúšikom umenia vám rozhodne odporúčame niektorú z akcií, na ktorej stretnete ľudí z kreatívnych oblastí počas prezentácie umenia na jedinečných miestach, o ktorých väčšina z nás ani nevie, prípadne je nereálne sa tam dostať.

Najbližšia akcia sa bude konať už v piatok 2. decembra. Tentoraz sa bude akcia konať na pozostatku bratislavského metra. Viac info o podujatí nájdete TU.

Metro sovietskeho typu

V roku 1985 začalo v bratislavskej Petržalke vznikať metro sovietskeho typu, ktoré malo prepojiť sídlisko Petržalka s centrom mesta. Výstavba bola približne po roku prerušená, do roku 1989 úplne zrušená. Po metre tak v Bratislave zostalo len rozostavané depo.

Po tom, ako sa Petržalka spojila s centrom mesta električkovou traťou cez Starý most, by malo byť využité aj rozostavané depo. Ako v septembri tohto roku informovala Bratislava24.sk hovorkyňa hlavného mesta Ivana Skokanová, v tomto priestore bude končiť električková trať, ktorá je súčasťou pripravovaného projektu II. etapy Nosného systému MHD do Petržalky, ktorá nadviaže na už dobudovanú a funkčnú I. časť.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM