ESL Správy Samospráva

V Petržalke riešia nedostatok miest v škôlkach. Plánujú aj výstavbu celkom novej

Rozširovanie kapacít v materských školách už odsúhlasili aj poslanci miestneho zastupiteľstva.

Ilustračný obrázok k článku V Petržalke riešia nedostatok miest v škôlkach. Plánujú aj výstavbu celkom novej
5
Galéria
Zdroj: TASR

Petržalskí poslanci na včerajšom (16.9.) zasadnutí miestneho zastupiteľstva prijali ponuku mesta Bratislava o zverenie budovy bývalej škôlky na Znievskej. No neostali len pritom, ale priamo, ešte pred formálnym zverením, vyčlenili v rámci rozpočtu finančné prostriedky na potrebnú projektovú dokumentáciu.

Kapacity

„Práve projektová dokumentácia je prvým už pracovným krokom k rozšíreniu kapacít vo verejných materských školách“ povedal Pavol Škápik, predseda klubu Team Vallo.

Zastupiteľstvo nezabudlo ani na svoje plány na rozšírenie o novú škôlku na Hrobákovej ulici a vyčlenilo finančné prostriedky na projektovú dokumentáciu pre tento projekt. Otvorenou témou v tejto súvislosti ostáva druhá časť budovy na Hrobákovej 3, ktorá je vo vlastníctve Ministerstva vnútra. Tu sa začali aj za spolupráce magistrátu a poslanca Milana Vetráka rozhovory o možnosti zámeny.

„Takouto zámenou a rozšírením by na Hrobákovej nevznikla len 4-triedna škôlka, ale mohla by vzniknúť až 8-triedna škôlka. Aj z tohto dôvodu oceňujem takúto medziklubovú spoluprácu a pomoc od pána Vetráka,“ povedal Pavol Škápik.

Nové miesta

Už tento rok však v Petržalke pribudlo pár nových miest a to vďaka rekonštrukcii existujúcich priestorov materských škôl. Takto sa samospráve podarilo vytvoriť tri nové triedy v MŠ Röntgenova, MŠ Turnianska a MŠ Lietavská.

„Pribudlo 69 nových miest teraz a do konca roka ešte 4 nové triedy – ako keby sme postavili ďalšiu novú škôlku,“ povedal Škápik a dodal, že „týmito krokmi zmenšujeme dlhotrvajúci problém.“

V Petržalke tento školský rok neprijali do materských škôl až 800 detí.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM