Rôzne

V Petržalke postavila mestská časť ďaľší oplotený výbeh pre psíkov

Petržalskí psíkovia z okolia Vyšehradskej ulice sa môžu tešiť z nového oploteného výbehu. Vo výbehu stojí niekoľko stromov, ktoré v lete poskytnú tieň.

Ilustračný obrázok k článku V Petržalke postavila mestská časť ďaľší oplotený výbeh pre psíkov
15
Galéria

„Keď pred tromi rokmi vznikol prvý petržalský psí park na Wolkrovej ulici, sami sme boli zvedaví, s akou odozvou sa stretne. Psičkári boli spočiatku nadšení, cestu si sem našli aj Nepetržalčania. Bolo nám jasné, že jeden takýto priestor, kde by sa psy mohli voľne vybehať a zároveň by neobmedzovali nepsičkárov je na celú Petržalku málo. Vlani vznikol druhý oplotený výbeh pre psov na Holíčskej a som rád, že môžem slávnostne otvoriť ďalší,“ povedal starosta Vladimír Bajan.

Nový výbeh

Výbeh na Vyšehradskej vybudovala spoločnosť FBT Slovakia, s. r. o. za šesť týždňov, čo je oproti plánovanému termínu o dva týždne skôr. Mestská časť naň dala 10-tisíc eur zo svojho rozpočtu. Výbeh má rozlohu takmer 24 árov, sú v ňom štyri lavičky, dva smetné koše, dva koše na psie exkrementy a informačné tabule pre majiteľov psov. Stromy, ktoré sa na tomto pozemku nachádzajú, nepochybne spríjemnia pobyt vo výbehu psom aj ich majiteľom, čo ocenia najmä v teplejších dňoch.

Výbeh začína slúžiť obyvateľom okolitých domov a ich štvornohým miláčikom, ale aj ostatným návštevníkom sídliska, a zároveň prispeje k vyššej bezpečnosti Petržalčanov. „Naša mestská časť sa už roky snaží majiteľom psov vychádzať v ústrety, osádza koše na psie exkrementy, dáva im zdarma každý rok 350 roliek vrecúšok a ja osobne určite podporím budovanie aj ďalších takýchto výbehov, ak si ich do svojich priorít zaradia poslanci a keď na ne v rozpočte vyčlenia peniaze,“ dodal starosta.

Mnohé strety medzi psičkármi a nepsičkármi by mala vyriešiť novela zákona, podľa ktorej bude zakázaný voľný výbeh psov všade, kde nie je povolený, teda presne naopak, ako je to dnes. Preto je budovanie oplotených výbehov pre psov tou najlepšou alternatívou pre všetkých.

Výbeh pre psov na Vyšehradskej
15
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM