Rôzne

FOTO: V Petržalke otvorili „kontajnerovú“ reštauráciu Galéria Kontajner

V Petržalke vyrástla reštaurácia, pred ktorou auto nezaparkujete a spoločnosť vám pri obede či kávičke budú robiť diela mladých umelcov.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: V Petržalke otvorili „kontajnerovú“ reštauráciu Galéria Kontajner
15
Galéria

Na lúke na Bosákovej ulici v Petržalke vyrástla „kontajnerová“ reštaurácia Galéria Kontajner, sesterský projekt karloveského Kontajnera Riviéra.

Galéria v reštaurácii

Okrem reštaurácie tu nájdete aj kaviareň, coffeshop a galériu mladých umelcov. Miesto parkoviska pre autá tu majiteľ Michal Zugárek vybudoval priestor pre odkladanie bicyklov.

V ponuke reštaurácie nájdete špeciality pripravované z lokálnych surovín od farmárskych dodávateľov. Ak dostanete po obede chuť na kávičku, uvaria vám ju z výberovej kávy praženej na Slovensku. Objednať si k nej môžete niektorý z domácich koláčikov.

Reštaurácia zaujme nielen kvalitnou gastronómiou, ale aj myšlienkou. Je bezbariérová, podporuje cyklodopravu a je ekologická. Kostru reštaurácie totiž tvoria vyradené lodné kontajnery, interiér zase zrepasovaný starý nábytok zladený s moderným dizajnovým nábytkom. Projekt má teda poukázať na možnosti opätovného využitia starých vecí.

Projekt pred vyše rokom schválili na zastupiteľstve mestskí poslanci. Majiteľ prevádzok Kontajner Riviéra a Galéria Kontajner Michal Zugárek ho pripravoval viac ako tri roky a spolupracoval na ňom s Galériou mesta Bratislavy a s VŠVU.

Reštauráciu Galéria Kontajner nájdete za autobusovou zastávkou MHD Farského, na území, ktoré je súčasťou konceptu Urbanistickej štúdie Centrálnej rozvojovej osi. Otvorená je denne.

Galeria Kontajner
15
Galéria

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM