Kultúra

V Petržalke opäť otvoril svoje brány festival Prebuď sa (s) knihou

Snahou knižnice je prebudiť v deťoch a mladých ľuďoch záujem o pôvodnú slovenskú tvorbu a predstaviť im slovenských autorov a ilustrátorov.

Ilustračný obrázok k článku V Petržalke opäť otvoril svoje brány festival Prebuď sa (s) knihou
4
Galéria
Zdroj: TASR

Výtvarné workshopy, divadelné predstavenia, hudobné koncerty, dramatizované čítania či stretnutia s tvorcami kníh, to všetko so sebou prináša štvordňový festival s názvom Prebuď sa (s) knihou. Tretíkrát ho pripravila Miestna knižnica Petržalka v Bratislave. Svoje brány otvoril v utorok podvečer v pobočke knižnice na Prokofievovej ulici. Potrvá do piatka 22. marca.

Knihy inšpirujú

„Snahou knižnice je prebudiť v deťoch a mladých ľuďoch záujem o pôvodnú slovenskú tvorbu a predstaviť im slovenských autorov a ilustrátorov, ponúknuť potenciál práce s knihou, podporiť rozvoj sociálnych a komunikačných zručností,“ priblížila riaditeľka knižnice Katarína Bergerová. Festival má zároveň ukázať knižnicu nielen ako miesto na vypožičanie kníh, ale aj ako „bezpečný a príjemný“ priestor, v ktorom sa dajú stretnúť inšpiratívni ľudia rôznych profesií.

Pre školákov aj škôlkárov

Program je tradične venovaný škôlkárom, žiakom základných škôl, študentom stredných škôl i rodinám s deťmi. Prvýkrát je do festivalu zaradený aj program pre najmenšie deti.

Pripravená je napríklad ukážka toho, ako pracovať s leporelami tak, aby boli pomôckou na učenie a hračkou zároveň, alebo ako trénovať pozornosť a rozvíjať priestorovú predstavivosť. Chýbať nebude ani koncert s hudbou v štýle swingu, džezu či rocku s textmi inšpirovanými zážitkami s deťmi.

„Počas festivalových dní všetci, ktorí majú radi výzvy, môžu absolvovať pobočkový maratón, ktorého podstatou je prejsť všetky pobočky miestnej knižnice. Za desať pečiatok z každej pobočky získajú maratónci odmenu,“ doplnila Bergerová.

Záštitu nad festivalom prevzala petržalská vicestarostka Jana Hrehorová. Presný program je na stránke knižnice a na jej sociálnej sieti. Vstup je bezplatný.

Ilustračné foto

Ak chcete dostávať pravidelný prísun aktualít z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM