Rôzne

V Petržalke budete môcť odovzdať škodlivý odpad, batérie aj elektrospotrebiče

Vyradené elektrospotrebiče, batérie, žiarivky či olej do komunálneho odpadu nepatria. Kam s nimi?

Ilustračný obrázok k článku V Petržalke budete môcť odovzdať škodlivý odpad, batérie aj elektrospotrebiče
Zdroj: TASR

Ak patríte k zodpovedným obyvateľom, ktorí poctivo separujú odpad, no neviete si rady s takým odpadom, ktorý obsahuje škodlivé látky, potešíme vás.

Odpad so škodlivými látkami

Vyradené elektrospotrebiče, batérie, žiarivky či olej do komunálneho odpadu nepatria. Aby ste nemuseli chodiť ďaleko, na Ovsištskom námestí 1 bude 13. apríla 2019 od 10:30 do 12:30 hod. pristavené vozidlo, pri ktorom budú pracovníci spoločnosti ARGUSS, s. r. o. preberať od občanov komunálne odpady s obsahom škodlivých látok.

„Medzi takéto odpady patria staré náterové hmoty, odpadové rozpúšťadlá, pesticídy, oleje a tuky, batérie a akumulátory, žiarivky a iný odpad obsahujúci ortuť, vyradené zariadenia obsahujúce chlórfluorované uhľovodíky (chladničky, mrazničky a pod.), vyradené elektrické a elektronické zariadenia – elektrospotrebiče (počítače, televízory, monitory, žehličky, práčky, mixéry a pod.),“ približuje Petržalka.

V prípade, že chcete odovzdať rozpúšťadlá, oleje, pesticídy, farby, lepidlá a pod., uzavrite ich v pevných obaloch, z ktorých sa neuvoľňuje odpad. Odovzdanie tohto druhu odpadu je obmedzené na maximálne 5 kg na 1 osobu.

Ak chcete dostávať pravidelný prísun aktualít z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM