Rôzne

V mestskej časti Rača si 30 seniorov vyskúšalo rikšu

Cieľom projektu s názvom Bicyklovanie neobmedzené vekom bolo podľa neho dostať ľudí von z domova dôchodcov do prírody či do mesta.

Ilustračný obrázok k článku V mestskej časti Rača si 30 seniorov vyskúšalo rikšu
Zdroj: TASR

V bratislavskej Rači sa uskutočnil sociálny projekt s názvom Bicyklovanie neobmedzené vekom. V rámci podujatia si takmer 30 seniorov vyskúšalo používanie rikše. O udalosti informoval prezident občianskeho združenia Cyklokoalícia Peter Netri.

Cieľom projektu bolo okrem dostať ľudí von z domova dôchodcov do prírody či mesta, nakoľko schopnosť ich mobility je často malá.

V rámci podujatia si dôchodcovia Domova sociálnych služieb a zariadenia pre seniorov v Rači mohli ako prví na Slovensku vyskúšať rikšu, ktorá bude odteraz dobrovoľníkom k dispozícii na zapožičanie.

“Veríme, že možnosť povoziť sa na bicykli ako za čias, keď boli mladí, seniorom pripomenie staré časy a poskytne priestor rozpovedať svoj životný príbeh,“ povedal Netri.

Rikšu, teda akýsi nákladný bicykel, vedie tzv. „pilot“ a vpredu má kapacitu dvoch priemerne širokých ľudí. V areáli zariadenia si ju dnes vyskúšali aj seniori, ktorí sú odkázaní na invalidný vozík a mobilita je pre nich zložitou otázkou.

Prečítajte si tiež: Medzi ocenenými mestskými sprievodcami je aj aktívny dôchodca, ktorý má vyše 80 rokov

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM