Alexandra Húsková Kultúra

V Medickej záhrade sa otvára čitáreň. Pripravené je Čítanie v tráve, tvorivé dielne, či bábkové divadlá

Obyvateľov do letnej čitárne v Medickej záhrade pozýva Staromestská knižnica. Bratislavčanom ako aj návštevníkom hlavného mesta slúži čitáreň od roku 2006 a každoročne ju navštívi okolo 5 tisíc návštevníkov. V čitárni je dostupné wi-fi pripojenie a otvorená bude sedem dní v týždni.

Ilustračný obrázok k článku V Medickej záhrade sa otvára čitáreň. Pripravené je Čítanie v tráve, tvorivé dielne, či bábkové divadlá
Foto: Adriana Banásová / Zdroj: Dnes24.sk

V čitárni je k dispozícii 50 študijných miest, v ponuke 74 titulov domácich a zahraničných časopisov a denníkov, informačné a propagačné materiály o Bratislave. V Medickej záhrade je k dispozícii bezplatné wi-fi-pripojenie na internet.

Návštevníci majú k dispozícii tiež malú samoobslužnú knižnicu, kde si môžu bezplatne požičať a prečítať knihy vyradené zo zbierok Staromestskej knižnice a dary od občanov.

Letná čitáreň bude verejnosti prístupná od 15. júna do 31. augusta 2015, sedem dní v týždni, denne od 10.00 do 18.00 hod.

Počas letných mesiacov sme pre veľkých i malých návštevníkov letnej čitárne pripravili niekoľko zaujímavých podujatí. Detských návštevníkov čakajú predstavenia Bratislavského bábkového divadla, tvorivé dielne, priestor tu našlo i Stražanovo bábkové divadlo.

Prečítajte si tiež: Šesť miest, ktoré oceníte najmä v lete: Nájdete tu viac, ako len príjemný tieň

Pre dospelých sú pripravené stretnutia so zaujímavými osobnosťami a slovenskými spisovateľmi z cyklu Rozprávanie o Bratislave a Čítanie v tráve, cestovateľskú videoprojekciu Lenky Gondovej a Štefana Kardoša, výstavy výtvarných prác žiakov ZUŠ na Podjavorinskej ulici, výtvarných prác staromestských detí a ilustrátorov ocenených na BIB 1967 – 2013 v spolupráci s Bibianou.

Využívanie služieb letnej čitárne i vstup na všetky podujatia je voľný.

Záštitu nad tohtoročnou prevádzkou prevzal starosta bratislavského Starého Mesta Radoslav Števčík. Prevádzku letnej čitárne okrem iných podporili aj Ústredná knižnica SAV a občianski dobrovoľníci, ktorí zabezpečia poskytovanie služieb počas víkendových dní.

Zdroj: www.staremesto.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM