Nina Táborská Rôzne

Šesť miest, ktoré oceníte najmä v lete: Nájdete tu viac, ako len príjemný tieň

Chcete si niekde posedieť, prečítať si knihu, schladiť sa či jednoducho zabiť nudu, no nelákajú vás plné letné terasy ani ponuka podnikov. Neviete kde? V centre mesta a jeho okolí máte hneď niekoľko príležitostí. Môžete tu sedieť koľko chcete, nič si neobjednať a pri tom nestratiť kontakt s okolím.

Ilustračný obrázok k článku Šesť miest, ktoré oceníte najmä v lete: Nájdete tu viac, ako len príjemný tieň
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk

Leto láka Bratislavčanov do ulíc. Rozhorúčené chodníky, priame slnko a preplnené letné terasy však nie sú zrejme tým, za čím sa vyberiete do mesta. Či už potrebujete niekde prečkať, máte chuť prečítať si dennú tlač alebo len jednoducho stráviť nejaký čas na čerstvom vzduchu a vychutnať si leto, máme pre vás niekoľko riešení. Pozrite si miesta v centre mesta a jeho okolí, kde nájdete možno viac, ako ste hľadali.

Čítať môžete aj bez toho, aby ste mali so sebou knihu

Námestie pred Starou tržnicou sa vďaka projektu jej revitalizácie s názvom “Mestské centrum Stará tržnica” a Aliancii Stará Tržnica mení na príjemné miesto, kde nepribudli len nové kvety a príjemná terasa, ale aj lavička s búdkou a s knihami. Stačí si sadnúť a čítať.

Aj staré knihy chcú ešte žiť. „Ďakujem, sused“ je názov projektu malých verejných knižníc so starými knihami, ktoré inak ležia zabudnuté v susedských policiach. Verejná knižnica funguje na princípe: požičaj, prečítaj vráť alebo vymeň. Navyše, ak vás prepadne smäd, osvieženie nájdete hneď oproti.

Vy a klavír na ulici

Primaciálne námestie neláka len turistov, ale aj domácich. Ak sa nechcete skryť pod stromy priamo na námestí, v Starej radnici okrem chládku a lavičiek nájdete aj verejný klavír. Spestriť si horúce dni hrou na klavír priamo na ulici nemusí byť zlý nápad.

Príjemný oddych v tieni

Hoci na Hviezdoslavovom námestí už nie je milá verejná knižnica pod jedným zo stromov, stále sa tu dá príjemne tráviť voľný čas. Lavičiek je tu viac ako dosť. Navyše, sedíte v centre diania a ak aj nemáte so sebou knihu, môžete jednoducho sledovať život okolo vás. V tieni pod korunami stromov, pri fontáne a priamo na korze.

Posedenie medzi bylinkami

Ak máte chuť vzdialiť sa z historického centra ale stále byť na blízku, navštívte Jakubovo námestie. Tu máte v lete jedinečnú príležitosť posedieť si v tieni medzi čerstvo vysadenými bylinkami a dozvedieť sa o nich niečo nové. Oceniť by to mohli aj rodiny s deťmi, kde podobne ako na Hviezdoslavovom námestí nájdu aj mini detský park.

Staromestský knižný kolotoč

Medická záhrada je v lete ešte krajšia ako inokedy. Je ideálnym miestom pre oddych, pre rodiny s deťmi, na príjemnú prechádzku a v týchto horúcich dňoch aj skvelým miestom, kde sa skryť pred slnečnými lúčmi a schladiť sa studeným nápojom. V rámci Medickej záhrady funguje aj Staromestský knižný kolotoč, v ktorom si môžete prečítať, požičať, priniesť či vymeniť zaujímavé knihy. Navyše, hneď vedľa je Staromestský trh s rôznymi pochúťkami.

Pohoda pri Dunaji

Eurovea nie je len nákupným centrom, ale ponúka aj príjemnú promenádu, kde si môžete pokojne posedieť, skryť sa pred slnkom a mať výhľad priamo na Dunaj.

Ak vám však nevadí zájsť trochu ďalej, za vyskúšanie stojí aj nová záhrada Pod pyramídou. Nemusíte nič kupovať, dokonca si ani nosiť knihu. V tomto priestore totižto máte popri oddychovaní čo spoznávať. Viac sa dočítate tu: Pod Pyramídou vyrastá komunitná záhrada. A nielen to! Nahliadnite s nami na terasy Slovenského rozhlasu

Letný oddych
10
Galéria
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM